İnsan sağlığının vazgeçilmezi olan güvenilir gıda üretiminin ve bu gıdaların sağlıklı koşullarda tüketiciye ulaşmasının sağlanması için 5996 Sayılı Kanun kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetimler hız kesmeden devam ediyor.

DENETİMLER ARTACAK

Ramazan ayı boyunca da bu kapsamda tüketimin yoğunlaştığı birçok ürüne yönelik olarak gıda denetim ekipleri tarafından denetimler gerçekleştiriliyor. İnegöl’de kayıtlı 2 bin adet gıda üretim ve satışı yapan işletmenin olduğunu ifade eden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, “Ramazan ayına girmemizle beraber denetimlerimiz biraz daha sıkılaşacak. Bu denetim sıklığı içerisinde özellikle fırınlarda daha dikkatli denetimler gerçekleştirilecek. Ayrıca lokanta ve restoranlarda da sıkı denetimler yapılacak. Ramazan ayı süresince vatandaşlarımız bu tür işyerleriyle ilgili sıkıntıları olduğunda muhakkak bize ulaştırsınlar. Çünkü üretimin yoğun olarak arttığı bir sezon. Hataların arttığı ve dikkatlerin azaldığı bir aydayız. Bunun için üreticilerimizin daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımızın da tüketici olarak alışveriş yaparken dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.”

AÇIKTA SATILAN ÜRÜNLERİ TERCİH ETMEYİN

Tüketicilere uyarılarda bulunan yetkililer, “Biz sokaklarda satışı gerçekleştirilen ürünlerle ilgili bizim yönetmeliğimiz gereği müdahale edemiyoruz. Bu tür satış yerleri Zabıta denetimindedir. Ama bu tür açıkta satışı yapılan ürünler, yol kenarında, araçların yoğun olarak geçtiği yerlerde yapılıyor. Tabi buda gıda hijyeni açısından risk oluşturmaktadır. Özellikle sürekli üstü açık, ambalajsız ürünler varsa, vatandaşlarımızın bunları tercih etmemelerini istiyoruz. Daha çok sabit işletmelerden almalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim