İnegöl´de temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen Recep Sert´e 18 Temmuz 2013 tarihinde, Antalya´daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yüz nakli yapıldı. Beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza´nın yüz ve çenesi, Sert´e başarılı bir operasyonla nakledildi.

Türkiye´de yüz naklinde 5´inci, çene naklinde ise ilk olan Recep Sert, Akdeniz Üniversitesi´nde uzun süren tedavisi sırasında bu hastanede çalışıp böbrek nakli olan ablasına refakat eden Esma Akyurt ile tanıştı. Sert ile Akyurt arasındaki arkadaşlık kısa sürede aşka dönüşünce, hastaneden taburcu edilen Recep Sert, Esma Akyurt Sert ile 21 Aralık 2014 tarihinde İnegöl´de evlendi. Çiftin Hira Emine adını verdikleri birde kızları oldu. Sert çifti İnegöl´de kafe sahibi olurken, çift bu kez haciz şoku yaşadı.

BORCUNU ÖDEMEDİ, TUTUKLANDI

Borcunu ödemediği gerekçesiyle İnegöl´de gözaltına alınan Recep Sert, Bursa 2. İcra Ceza Mahkemesi kararıyla tutuklandı. Bursa açık cezaevinde 3 ay süreyle cezasını çekecek olan Recep Sert´in borcunu ödemesi halinde salıverileceği öğrenildi. Recep Sert´in bin 500 lira borcu yüzünden tutuklandığı öğrenildi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan, Recep Sert cezaevindeki ilk gününde rahatsızlandı. Sert, zature başlangıcı nedeniyle Bursa Devlet Hastanesine kaldırılarak burada tedavi altına alındı. 

Editör: TE Bilişim