İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde okullardaki Rehber Öğretmenlere yönelik bir dizi seminer düzenlendi.

15-16 Aralık tarihleri arasında iki gün sürecek Royal Hotel´deki seminerler dün sabah 09.30´da başladı. Seminer öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “İlçemizdeki okullarımızda görev yapan Rehber Öğretmenlerimize yönelik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliği içerisinde bir dizi Eğitim Seminerleri planlamış bulunuyoruz. Bu seminerlerimiz 15-16 Aralık tarihlerinde 2 gün süreyle gerçekleştirilecektir. Amaç, Rehber Öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Çünkü öğrencilerimize yönelik her türlü psikolojik ve rehberlik danışmanlık hizmetleri, öğretmenlerimize yönelik ise rehberlik hizmetlerinin uygulanmasında müşavirlik görevi yapan Rehber öğretmenlerimizin yaptıkları işleri çok önemsiyoruz. Bu nedenle bu öğretmen arkadaşlarımıza faydalı olabilmek için her biri kendi alanlarında uzman Akademisyen ve meslek erbabının sunacağı seminer konuları Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile işbirliği içerisinde belirlenerek, uygulamaya konmuştur. Bu konular Rehber Öğretmenlerimizin ihtiyaç duyduğu konulardan seçilmiştir. Altı konuda altı farklı sunum yapılacaktır. Bugün ilk olarak Hacettepe Üniversitesinin emekli Profesörlerinden Aytaç Açıkalın ‘Çocuğu Üç Boyutlu Geliştirmek´ konulu sunumunu yapacaktır. Bu vesileyle Rehber öğretmenlerimizle önemli bilgileri paylaşacak olan değerli hocalarımıza hoş geldiniz diyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Bu seminerin planlanmasında yoğun gayret ve çaba sarf eden Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Sarı kardeşime de teşekkür ediyor, seminerlerin öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından eğitim seminerleri, Hacettepe Üniversitesinden emekli Prof. Dr. Aytaç Açıkalın´ın ‘Çocuğu Üç Boyutlu Geliştirmek´ konusuyla başladı. Ardından Uludağ Üniversitesi PDR Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Rahşan Çetinkaya, “Mesleki Etik İlkeleri kapsamında Rehberlikte Gizlilik” konusunda, Yansıtıcı Öğrenme Türkiye Direktörü Muzaffer Mustafa, “Rehberlik Hizmetlerinde Yansıtıcı Öğrenme Modeli” konularından bahsettiler.

16 Aralık Salı (bugün) günü ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serkan Duru, “ Öğretmenin Beden Dili”, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Emre Bozdemir, “Okul Öncesi Çocuklarda Dikkat Eksikliği-Hiper Aktivite Bozukluğu ve Özgül Öğrenme Güçlüğü”, Bursa Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz, “İstismar Vakalarında Rehber Öğretmenlerin Hukuki Sorumlulukları” konularında bilgiler verecekler.

Editör: TE Bilişim