-Yüzme Şampiyonasın

 


-Yüzme Şampiyonasında Kazandığı Türkiye Birinciliği Madalyası İle Okulunun Hediye Ettiği Küçük Altını Filistin’e Yardım İçin Bağışladı-

Alanyurt Kocatepe İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Aişenur Acar, Bursa'da düzenlenen Yüzme Şampiyonasında kazandığı birincilik madalyası ile okul tarafından hediye edilen küçük altını, Filistin'de yardıma muhtaç insanlara gönderilmesi için İnegöl İnsani Yardım Derneği'ne (İNİYAD) bağışladı.

Dün saat 11.00'de İNİYAD'da düzenlenen törende Kocatepe İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Aişenur Acar'dan madalyasını ve küçük altını Filistin'deki yardıma muhtaç insanlara gönderilmesi için teslim alan İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kılınç, Aişenur Acar'ı yapmış olduğu duyarlı davranışından dolayı tebrik ettiğini belirterek, "Emaneti en güzel şekilde yerine ulaştıracağımızdan emin olabilirsiniz. Kendisine bu güzel davranışından dolayı bir teşekkür plaketi sunacağız. Kendisinden ve ailesinden Allah razı olsun. Kendisi için değerli olan ve kazandığı bir şeyi daha önce de yaptığı gibi Filistin'deki kardeşlerine yardım için gönderiyor. Biz bu kardeşimizin başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Filistin'deki insanların zor durumda olduklarını bildiğini belirten Aişenur Acar ise, "Onlar zor durumda oldukları için benim gönlüm rahat değil. O yüzden ben de aileme söz verdim. Aileme, 'Ben de alnımın teriyle ilk kazandığım ödülümü Filistin'deki kardeşlerime yollayacağım' dedim. Annem ve babam bunu hoşgörüyle karşıladılar. Ben de ilk kazandığım ödülü yollamak istedim. Daha önceden de babamın bana verdiği harçlıkları biriktirdim. Ben onları da Filistin'deki kardeşlerime yolladım. Kendi gönlümü bu şekilde rahatlattım. Bu sefer Türkiye rekoru değil, dünya rekoru kırmak istiyorum. Yine kazandığım ödülü Filistin'e yollayacağım. Arkadaşlarım da Filistin’deki insanların yardıma muhtaç olduklarını düşünüyorlardır. Onların da ellerinden geldiği kadar yardım etmelerini istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, 17-19 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Yüzme Şampiyonasında 100 metre serbest yüzmede geçen sene elinde tuttuğu Türkiye rekorunu, tekrar kırarak yeni bir Türkiye rekoru ile birinci olan Aişenur Acar, 260 sporcunun katıldığı yarışmada kazandığı madalyası ile elde ettiği bu başarı nedeniyle Kocatepe İlköğretim Okulu idaresinin hediye ettiği küçük altını, İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kılınç'a Filistin'deki yardıma muhtaç insanlara gönderilmesi için teslim etti. İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kılınç ise, bu davranışından dolayı Aişenur Acar'a dernek adına bir teşekkür plaketi takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim