Bursa ve Antalya’da yayın yapan gazeteler başta olmak üzere hemen her şehirdeki gazeteler; basılı nüshalarında yayınlanan ihale ilanları ile icra dairelerinin satış ilanlarını facebook ve twitter hesaplarından da paylaşarak, resmi ilanların yayınlanmasından beklenilen kamu menfaatine katkı sunmada öncülük etmişti. Şimdi de resmi ilanlar gazetelerin haber içerikli internet sitelerinde, manşet haberler bölümünde de yayımlanmaya başlandı. Uygulamayı Basın İlan Kurumu Bursa ve Antalya Şube Müdürlüklerinin girişimleriyle bu şehirlerdeki gazeteler başlattı.

Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, resmi ilanların hali hazırda gazetelerin internet sitelerindeki ilan panosunda, İcra, İhale, Tebligat, Personel başlıkları altında okuyuculara sunulduğunu, ilan içeriğinin kuruma ait site olan www.ilan.gov.tr tarafından sağlandığını söyledi. Bursa gazetelerinin tarihin her döneminde yeniliğe açık olduğunu ifade eden, Başeğmez “Pek çok açıdan Türkiye’ye örnek olan Bursa gazetelerimiz yeniliğe açık yönleriyle kamu reklamlarının kamuoyuna daha çok duyurulmasında da öncülük ediyor. Daha önce resmi ilanların gazetelere ait sosyal medya hesaplarında yayınlanması uygulamasını ilk olarak Bursa gazeteleri başlamıştı. Buna ilave olarak icra ve ihale ilanları ile personel alım ilanları gazetelerin internet sitelerindeki manşet haberler bölümünde kamuoyunun dikkatine sunuluyor. Pilot olarak başladığımız gazetelerde olumlu sonuçlar aldıktan sonra uygulamanın Bursa’daki bütün gazetelerde yaygınlaşmasını sağladık. Aynı uygulamayı Antalya Şube Müdürlüğümüz ile birlikte eş zamanlı hayata geçirdik”dedi.

Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü Nedim Engin ise, Resmi ilan ve reklamlar ile bunları yayınlayacak süreli yayınlar yönetmeliğinin Ek Gösterge Şartları başlığını taşıyan 73. Maddenin (ğ) bendini hatırlatarak, Bu bentte , “Gazetelerin basılı sayısında yayınlanan resmî ilânların Kurumun resmî ilân portalında (www.ilan.gov.tr) görüntülenmesini sağlayan dijital pano (widget) uygulamasına kendi internet (haber) sitesinde görünür şekilde yer veren ve bu uygulama üzerinden yaygın gazetelerde aylık dokuz binin, bölgesel ve yerel gazetelerde ise dört bin beş yüzün üzerinde sayfa gösterimi sağlayan gazetelere 1/6 oranında, ek gösterge uygulanır.” denilmektedir. Gazetelerimizin ek gösterge alabilmesine katkı sunmak amacıyla resmi ilanların manşet haberler bölümünde yer alması fikrini Antalya’da başlattık. İlanlara ulaşım kanallarını bu sayede çeşitlendirerek ek gösterme alabilmeleri konusunda gazetelerimiz ile birlikte yeni bir adım daha atmış olduk. Şu anda gazetelerimize sevk ettiğimiz resmi ilanlar, sitelerdeki ilan panosunun yanı sıra, sosyal medya hesaplarında ve manşet haberler bölümünde de yayımlanmaya başlandı. Bu çalışmada birlikte hareket ettiğimiz tüm gazetelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim