İnegöl Rumeli Türkle

İnegöl Rumeli Türkleri  Kültür ve Dayanışma Derneği folklor ekibi dün, Arnavutluk'un Vlore şehrinde düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Festivaline katılmak üzere Arnavutluk’a gitti. Folklor ekibi, dernek yönetimi ve aileleri tarafından uğurlandı.

Dün saat 10.00'da dernek önünde düzenlenen uğurlama töreninde bir açıklama yapan İnegöl Rumeli Türkleri  Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Saman,  dernek olarak Vlore Uluslararası Kültür Sanat Festivali tertip komitesi tarafından davet edildiklerini belirterek, "14-17 Mayıs 2011 tarihlerinde yapılacak olan Vlore Uluslararası Kültür Sanat Festivaline derneğimizden 3 yönetim kurulu üyesi, 26 kişilik folklor ekibi ve 3 kişilikte orkestra olmak üzere toplam 32 kişi gidiyor. Kafile Başkanı olarak Rumeli Türkleri  Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Musa Demir gidiyor. Derneğimizin folklor ekibi bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında bir çok organizasyona katıldı. Arnavutluk'a ise dernek olarak ilk defa gidiyoruz. 12 Mayıs Perşembe günü (dün) yola çıkacak olan ekibimiz, 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü İnegöl'e dönecekler. Derneğimizin folklor ekibi düzenlenecek olan festivalde hem İnegöl'ü hem de Rumeli Türkleri  Kültür ve Dayanışma Derneğimizi temsil edecek. Ben kendilerine şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından derneğin Folklor Ekibi, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Saman, Yönetim Kurulu üyeleri ve ekiptekilerin aileleri tarafından Arnavutluk'a uğurlandı.

Editör: TE Bilişim