4-8 Haziran 2019 tarihlerinde Kosova Priştine'de düzenlenen Folklor Festivalinde yarışmaya katılan İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği folklor ekibi dereceye girdi.
İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticiler Ayhan Güleç, Zekai Sürer, Mustafa Işıklar, Hakan İleri, Serkan Ay, Serdar Ay, Müslim Serbest, 8 kız ve 8 erkekten oluşan folklor ekibiyle birlikte 4-8 Haziran 2019 tarihlerinde Kosova Priştine'de düzenlenen Folklor Festivaline katıldı. 
Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Dernek Denetleme Kurulu Üyesi Müslim Serbest, “Kosova-Priştine'de 2014 yılından beri düzenlenen bu festivale ilk defa davet edildik. Bu festivalin aynı zamanda bir yarışma şeklinde gerçekleşti. Jüri önünde Trakya ve Kosova Yöresi Halk Oyunlarını sergileyen 20 folklor ekibi arasında derneğimizin folklor ekibi üçüncülük elde etti. 3.lük ödülünü şahsıma Jüri Başkanı Sami Pıraj ve Jüri Üyesi Besnik Gırajçevci tarafından takdim edildi. Katılımcılar ve görevliler için düzenlenen yemek ve eğlencede ise, Festival Koordinatörü Skender Thaqi tarafından teşekkür ve katılım belgesi verildi. Dernek olarak ülkemizi ve ilçemizi, Kosova Priştine'de başarıyla temsil ederek 3.’lük ödülünü alan folklor ekibimizi ve yöneticilerimiz ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ayrıca ulaşım konusunda katkı ve imkan sağlayan İnegöl Belediyesi'ne de yönetim kurulu adına teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim