İnegöl Rumeli Türkl


İnegöl Rumeli Türkleri  Kültür ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi işbirliğinde, dernek lokalinde Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 20.00'de düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına İnegöl Rumeli Türkleri  Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Saman, Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyasında  kan alım işlemleri, Bursa Kızılay Kan Merkezinden gelen görevli doktor ve hemşireler tarafından yapıldı.

İnegöl Rumeli Türkleri  Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Saman, bu yıl ilkini düzenledikleri Kan Bağışı Kampanyasını, Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi işbirliği ile her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getireceklerini belirterek, “Toplumsal yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzel bir örneğini gerçekleştirdik. Kan, tek kaynağı insan olan çok değerli bir ilaçtır. Kan verince, kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir, kan hücreleri yenilenir, insan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder, daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek, güven duyar” dedi.

Gönüllü bağışçıların sayısının artmasının, toplumun sağlık bilincinin artmasıyla doğru orantılı olduğunu ifade eden Fatih Saman,  “Bizde bu nedenle dernek yönetimimizle ve üyelerimizle birlikte severek bu Kan Bağışına katıldık. Kampanyaya katılarak Kızılay’a kan veren herkese teşekkür ediyorum. Düzenlediğimiz Kan Bağış Kampanyasında 80 ünite kan toplandı. Bu bir başlangıçtı, bundan böyle Kan Bağışı Kampanyasını her yıl geleneksel olarak düzenleyeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim