Saadet Partisi İnegöl Teşkilatı tarafından geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Ekim ayı içerisinde 8. Olağan kongrenin gerçekleştirileceği bildirilmişti.

Kongre sebebiyle Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından teşkilat kademelerinde birçok temayül yoklaması yapıldı. Temayülle birlikte kulislerde ilçe başkanlığı noktasında beş isim geçtiği öğrenildi.

Bu isimlerin başında mevcut ilçe başkanı Hasan Eroğlu gelirken, partinin teşkilattan sorumlu başkanı Ahmet Yıldız da adı sıkça geçen isimler arasında.

İlçe başkan adaylığı noktasında diğer bir ismin ise, partinin ilçe sekterliğini yapan ve geçmiş dönemde de Anadolu Gençlik Derneği İlçe Başkanlığı ve Sefertası Yardımlaşma Derneği Başkanlığı yapmış olan Kenan Alemdar olduğu öğrenildi.

Yine partinin Mahalli İdareler Başkanı Av. Fatih Mucahid Berber de temayülde çıkan isimler arasında yer aldı.

Hasan Eroğlu ile birlikte muhtemel adaylardan biri de önceki dönem milletvekilliği adaylığı yapmış, partinin birçok kademesinde görev yapan, halihazırda partinin siyasi işler başkanı olan, İHH eski ilçe temsilcisi ve aynı zamanda gazeteci olan Fikret Bayram.

KONGREYE TEK LİSTE GİDİLECEK!

Kulislerde bu isimler geçerken Bursa İl Başkanlığı’nın temayül sonuçlarını Ankara Genel Merkeze ileteceği ve nihai kararın Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından verileceği, kongreye geleneksel yöntemle devam edilerek tek liste ile gidileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim