Saadet Partisi (SP) İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından ‘Ahde Vefa Gecesi’ programı düzenlendi.
Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, 50 yıldır Milli Görüş’e hizmet eden dört ayrı nesil bir araya getirildi. Ahirete göç eden dava adamlarına dualar edilirken, yaşayan Milli Görüş Hareketi üyeleri de zorlu mücadelelerini dile getirdi.


HEDEFE DOĞRU YÜRÜYORUZ
Teşkilat mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Saadet Partisi İnegöl İçe Başkanı Hasan Eroğlu, “Bugün burada bir tarihe tanıklık edeceğiz. Milli Görüş Hareketi’nin siyasi sahneye çıkışının 50. yıldönümündeyiz. 50 yıldır hak diyoruz, adalet diyoruz, üretim diyoruz, kalkınma diyoruz, şahsiyetli dış politika diyoruz, önce ahlak ve maneviyat diyoruz, kutuplaşma ve ötekileştirme değil kardeşlik ve kucaklaşma diyoruz. 50 yıldır bu çizgimizden taviz vermedik yolumuzdan dönmedik. Rüzgara, makama ve mevkie göre yönümüzü değiştirmedik. O yüzden diyoruz ki istikrar görmek isteyen bu salona baksın, diklenmek değil dik durmak nasıl olur diyen bu salona baksın. Bu salonda güce teslim olmayanlar var, haksızlığa boyun eğmeyenler var, ilk virajda veda edenler değil ahde vefa gösterenler var, aldatmayanlar var, aldatılamayanlar var. İyi ki varsınız Allah hepinizden razı olsun.  Milli Nizamı, Milli Selameti, Refah Partisi’ni, Fazilet Partisi’ni kurarken hangi heyecana sahipsek, bugün de Saadet Partisi olarak aynı inanç ve hevesle hedefe doğru yürüyoruz” dedi.


82 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ
Eroğlu, “Şimdi 50 yıl önce yaptığımız gibi bir kez daha besmelemizi çekiyor, kollarımızı sıvıyor ve işe koyuluyoruz. Milli Görüş Hareketi nasıl ki 1969 yılından itibaren maddi ve manevi kalkınmanın, yerli ve milli duruşun, üreten bir ekonominin, sanayi hamlelerinin bir işaret fişeği olduysa, bugün ki hedefimiz de yaşanabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın yeniden başlangıcı olacaktır inşallah. Bugün bu salonda ahde vefa gösteren dava büyüklerimizden sancağı alarak gelecek 50 yılın, geleceğini hazırlayacağız. Kıymetli büyüklerimiz de emin olsunlar ki bizler de sizin gibi çalışacağız, her kapıyı aşındıracağız, her yüreğe dokunacağız ve 82 milyonu kucaklayacağız” diye konuştu.


BEN EZELDEN MİLLİ GÖRÜŞÇÜYMÜŞÜM DE HABERİM YOKMUŞ
Programa misafir olarak katılan Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, İnegöl teşkilatının çok dinamik bir teşkilat olduğunu belirterek, “Allah sizden razı olsun. Belediye başkanı olduğumda beni ilk ziyaret eden teşkilatlardan biri olarak da İnegöl gençlik kollarına ayrıca teşekkür ediyorum. O ziyaretti kalpten kalbe bir köprü kuruldu. Şimdi o köprünün diğer ayağı için ben buradayım. Ben sizlerden bir konuda farklıyım, milli görüş gömleğini sonradan giyenlerdenim ama gömlek bana yakıştı. Saadet Partisi, belediye başkanı adayı olmam için bana teklif getirdiğinde çok siyasetin içinde değildim. Bana, bak bu bizim adamımız bunu buraya vereceksin, hukuk dışında işler göreceksin, birilerini kayıracaksın gibi şeyler söyleyecekseniz bana hiç bu teklifi yapmayın dedim. Ben yönetim anlayışımı hukuk, adalet ve fayda üzerine kurarım dedim. Bana buna ters işler yaptırmayın derim. Dediler ki siz bizim kitaplarımızı okunuz mu zaten Milli Görüş de bunu söylüyor. Ben ezelden Milli Görüşçüymüşüm de haberim yokmuş. Ben Milli Görüş Hareketiyle tanıştıktan sonra, bunun bir seçim kazanma davası değil ahreti kazanma davası olduğunu anladım” ifadelerini kullandı.


KAPIMIZ VE GÖNLÜMÜZ AÇIK
Son olarak konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve eski İnegöl İlçe Başkanı Salih Berber ise, “Allah rızası için çalışmış, Milli Görüş davasında emek vermiş başta Erbakan hocamız olmak üzere bütün büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Şu anda yaşayanlara da minnettarlığımızı arz ediyorum. Biz, öyle bir davanın sahipleriyiz ki, insanlık tarihi boyunca temel olan esaslar üzerine davamızı inşa ettiğimiz için 50 sene önce çalışmış olan kardeşlerimizi ve büyüklerimizi anarak bu inancımızı ahde vefa programlarında yeniden ilan ediyoruz. Bu programları yapmakla, ölmüş olan büyüklerimizin yakınlarına ‘Müsterih olununuz, sizin büyükleriniz bizim başımızın tacıydı. Onların davasını, onların yolunu sürdürüyoruz ve sizin bir kardeşiniz, abiniz, evladınız olarak onların yokluğunu azaltıyoruz” düşüncelerini aktarıyoruz. Diğer taraftan da, sabit bir şekilde duramayıp başka yolları denemiş olan fakat umduğunu bulamayanlara, arayış içinde olanlara da diyoruz ki gelin kapımız ve gönlümüz sizlere açıktır. Yeniden bir maceraya gerek yok. Saadet Partisinin temelli ilkeleri ortada, Saadet Partisi’nin dinamikleri ve büyükleri ortada” şeklinde konuştu.
Program, Ammar Acarlıoğlu’nun verdiği konser ve akabinde çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Editör: TE Bilişim