-Kesme Av Tüfeği İle


-Kesme Av Tüfeği İle Ateş Ederek, Biri Ağır 3 Polis İle 4 Vatandaşı Yaralayan Gaspçı,  Aynı Gece Kasımefendi Caddesi Üzerinde Yakalandı-

İnegöl Mahmudiye Mahallesi Suyolu Caddesi üzerinde, geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat   sıralarında meydana gelen olayda, akrabasının evine düzenlediği silahlı saldırı suçundan dolayı aranan sabıkalı genç, kesme tüfekle dehşet saçtı. Gasp suçundan sabıkası bulunduğu bildirilen kişi, kendisini yakalamaya çalışan polislere kesme av tüfeği ile ateş açtı. Olayda biri ağır olmak üzere 3 polis memuru ile olayı balkondan izleyen iki kişi ve yoldan geçmekte olan iki kişi olmak üzere dört vatandaş da yaralandılar.

Edinilen bilgilere göre, daha önceden gasp olayından dolaylı sabıkası bulunduğu öğrenilen 25 yaşındaki M.K., bir akşam önce akrabasının evine ateş etmek suçundan dolayı İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aranmaya başlandı. Mahmudiye mahallesi Suyolu caddesi üzerinde görülen M.K.’yı yakalamak isteyen İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil ekip, söz konusu adrese intikal etti. Polislerin geldiğini gören M.K., ahşap bir evin bahçesine saklandıktan sonra kendisine yaklaşan polislere kesme tabir edilen av tüfeği ile ateş etmeye başladı. M.K.’nın tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiği polis memurları 34 yaşındaki Zeki Güngör, 37 yaşındaki Mahir Demirbağ ve 36 yaşındaki Atalay Tanış yaralandı. Polis memurlarını yaraladıktan sonra sağa sola rastgele ateş ederek kaçan sabıkalı gaspçı M. K.’nın tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiği, olayı balkondan izleyen Osman Tokpınar ile kızı Zeynep Tokpınar, yoldan geçmekte olan Cemalettin Ardıç ile eşi Fatma Ardıç isimli vatandaşlar da yaralandılar.

Olayın ardından bölgeye giden 112 Acil Servis Ambulansları ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen polis memurları ile yaraları vatandaşlara hemen müdahale edildi. Acil Servisteki ilk müdahale sırasında durumu ağır görülen polis memuru Zeki Güngör, hemen ameliyata alındı. Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarda ağır yaralanan polis memuru Zeki Güngör, daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Olayın ardından kaçan M.K.’nın yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatılırken, Bursa’dan Özel Harekat Polisleri de ilçeye takviye olarak gönderildi. Olayın ardından İnegöl’e gelerek olay ve yaralılarla ilgili  bilgiler alan Bursa İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, “Kurşunlama olayının şüphelisi olarak aranan bir kişi Emniyet Müdürlüğü araştırma ekibi tarafından bir yerde görülüyor. Tanınan sabıkalı kişi daha önceden gasp suçundan sabıkası olan 3 ay önce ceza evinden çıkmış. Yakalanmak istenirken, üzerinde bulunan tüfekle arkadaşlarımıza ateş ediyor. 3 memur arkadaşımız yaralandı. Bir arkadaşımız kolundan, biri kafasından ve muhtelif yerlerinden, biri ise biraz ağır yaralı. Şuan için hayati tehlikesi gözükmüyor ama durumu ciddi sayılır. Karnından yaralanan arkadaşımız ameliyatta. Daha sonra fakülteye sevk edilecek. Memurların dışında çok hafif şekilde 4 vatandaşımız yaralanmış. Hem görevli arkadaşlarımıza hem de vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Böyle üzücü bir olayın olmasını istemezdik. Saldırgan kaçmış fakat aranıyor. Akrabasını daha önce kurşunlamış. Görüldüğü yerde yakalanacağını anlayınca ateş açmış. Kaçan saldırgan en kısa sürede yakalanacaktır” dedi.

Olay yerine gelen Kaymakam Durmuş Gençer, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MHP Bursa Milletvekili adayı Hasan Toktaş, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Yağız, olaylarla ilgili bilgiler alarak, hem yaralı polis memurlarına hem de vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Bursa’dan gelen Özel Harekat ekiplerinin, her yerde didik didik aradığı saldırgan sabıkalı gaspçı M.K., aynı gece  Kasımefendi caddesi üzerinde saklandığı yerden, polisleri görüp kaçarken yakalandı. Polisteki sorgusu tamamlanan M.K., dün sevk edildiği Adliyedeki ilk sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim