-Özel Safvet’i

-Özel Safvet’in Dünya Üçüncüsü Olarak Kazandığı Hediyeler Şırnak Cizre’deki Kardeş Okul Nuh Nebi’ye Gönderilecek-

Safvet Koleji Bilişimde Dünya 3.sü

Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde düzenlenen E-Biko uluslararası Bilişim Olimpiyatının finaline 30 ülke, Türkiye’den 68 il ve 3 bin proje katıldı.

Her sene dünya genelinden binlerce öğrencinin katıldığı ve bu sene 7. 'si yapılan  Bilişim Olimpiyatında Özel Safvet Koleji, BİDES (Bilgisayar Destekli Eğitim Sistemi) projesiyle Dünya 3.sü olarak, bronz madalya kazandı. Aynı olimpiyatta İstinye Ufuk Koleji birinci olurken, ikinliği ise Bartın Gülpembe Koleji aldı.

Ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mahmut Tüncel’le birlikte çok sayıda veli, öğrenci ve öğretmen katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Şura salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde BİDES projesiyle Dünya 3.sü olarak Bronz madalya kazanan Özel Safvet Kolejinin Bursa’nın gururu olmaya devam ediyor.

Çok çalıştık emeğimizin karşılığını aldık

Bilgisayar destekli eğitim sistemi projesini okulun 8. Sınıf öğrencileri Emre Tosun ve Kerem Düzenli birlikte hazırladılar. Öğrenciler geçen hafta yine bilgisayar olimpiyatında Türkiye 1.si olmuşlardı. Yaklaşık 2 yıldır uğraştıkları proje sayesinde okuluna devam edemeyen ya da bazen gelemeyen öğrencileri derslerinden geri kalmalarını önlemeyi amaçlayan proje ile öğrenciler derslere online olarak bağlanabiliyor.Emre ve Kerem çok çalıştıklarını,sbs ile birlikte proje ve olimpiyat çalışmalarını birlikte götürdüklerini ve bunda da başarılı olduklarını belirtilen,bu imkanı sağlayan okul idaresine,öğretmenlerine de teşekkür etmeyi unutmuyorlar.

Kazandıkları  akıllı tahtayı  Kardeş okula gönderiyorlar…

Olimpiyatta öğrenciler kazandıkları derece ile okullarına akıllı tahta da kazandırdılar.Yarışmaya gitmeden önce dereceye girmeleri halinde kazanacakları akıllı tahtayı kardeş okula hediye edelim fikrini ortaya atıyor öğrenciler.Okul idaresi de öğrencilerin bu güzel fikrine destek oluyor ve kazanılan akıllı tahtayı Şırnak Cizre’deki  kardeş okul Nuh Nebi İlköğretim Okuluna hediye etme kararı alınıyor.Özel Nilüfer Safvet Koleji geçen haftalarda sosyal sorumluluk projesi kapsamında Cizreli öğrencilere  yardımlarda bulunmuşlardı.Ayrıca okul Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya başlayacağı FATİH projesine Türkiye’de ilk geçen okullardan birisi olmuş.

Okul Müdürü Bayram Yayla ise sene başından beri sistemli ve disiplinli bir şekilde çalışma sürdürdüklerini ifade ederek, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.Yayla, "Bilişim Teknolojileri  Zümre Başkanı İhsan Ünlü rehberliğinde hazırlanan projenin Ankara'da okulumuzu, İnegöl'ümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip dereceyle dönmesi bizleri fazlasıyla mutlu ederken kazanılan akıllı tahtaları kardeş okulumuza hediye etme fikrini öğrencilerimizin söylemesi bizleri ayrıca mutlu etti.”dedi.

Editör: TE Bilişim