Özel Safvet Koleji F

Özel Safvet Koleji Fen Teknoloji Zümre Başkanı Cafer Sezer, İlköğretim Okulu 7. Sınıf Fen ve Teknoloji dersi “Kuvvet ve Hareket” ünitesinde basit makinelerin anlatıldığını söyledi.

Cafer Sezer, “Sayısal bir ders olması sebebiyle bazı öğrencilerin zorlandığı Fen ve Teknoloji dersini sevdirmek ve öğrenmeyi kalıcı hale getirmek istiyoruz.  Bu düşünceyle  ‘Yaparak, Yaşayarak Öğreniyorum’  mantığını yerleştirmek için öğrencilerimizin dikkatini çeken yeni teknikler deniyoruz. Okulumuzda tüm kademelerde hemen her ders için uygulanan bu yöntemler sayesinde, öğrencilerimiz derslerinde hiç sıkılmadan eğlenirken öğreniyor” dedi.

Uygulamalı (deneysel) ders anlatımının daha kalıcı olduğunu söyleyen Cafer Sezer, yarışmada emeği geçen Fen ve Teknoloji öğretmeni Dilara Uçaş’a teşekkür ederek, temelde basit bir makine olan ve yüzlerce yıl bir savaş aracı olarak kullanılan ‘Mancınık’ları performans görevi olarak verdiklerini söyledi.  Uçaş, Öğrencilerin hem not almak için çalıştığını, hem de ödüllü olan Mancınık Yarışmasına katılıp kazanma zevki için uğraştıklarını söyledi.

Özel Safvet Koleji Müdür Yardımcısı ve Sosyal Bilgiler öğretmeni İbrahim Çuban ise, “Sosyal Bilgiler dersinde anlattığımız savaş aracı Mancınığı, Fen ve Teknoloji dersinde karşımızda görünce oldukça sevindim. En güzel bir mancınığı yapan öğrencimizle görüşüp, okul laboratuarına koyacağız. O konu geldiğinde, öğrenciler Mancınığı yakından görmüş olacaklar” dedi.

Özel Safvet Koleji Fen Teknoloji Zümre Başkanı Cafer Sezer’de, bireysel ve grup halinde yapılan Mancınık Yarışmasında ilk üçe giren öğrencileri açıkladı. Sezer, yarışma sonucunda,  50 gramlık ağırlığı, yaptığı mancınıkla 1260 santimetre uzağa atan  7-B sınıfından Emre Tosun’un birinci, 1120 santimetre uzağa atan 7-A sınıfından Süleyha Dilara Demir’in ikinci, 940 santimetre uzağa atan 7-C sınıfından Emre Akıllı’nın ise üçüncü  olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim