Özel Nilüfer Safvet

Özel Nilüfer Safvet Koleji, İngilizce eğitiminde “Teacher of The Week” projesini başlatarak, İngilizcenin öğrenciler için daha zevkli ve eğlenceli hale gelmesini sağlıyor. Bu projeyle öğrenci o hafta İngilizce dersinde en yüksek puanı toplayıp, haftanın öğretmeni oluyor ve arkadaşlarına öğrendiği konuyu bir öğretmen gibi sınıfta anlatıyor.

“Teacher of The Week”  adı verilen bu uygulamada, her hafta öğrencilerin evde ve derste yabancı dil alanında gösterdikleri performansları göz önüne alınarak bir değerlendirme yapılıyor. Bu değerlendirme sonucunda en fazla puan toplayan öğrenci “Haftanın Öğretmeni” seçiliyor. Seçilen öğrenci, öğretmen gibi beyaz önlüğünü giyerek bir ders boyunca istediği konuyu seçip, sınıfta ders anlatıyor.

Öğrenciler haftanın öğretmeni olabilmek için İngilizce’ye dair o haftaki bütün etkinlikleri ve ödevleri en güzel şekilde tamamlıyor. Yapılan bu uygulama ile öğrencilerin İngilizce dersine olan ilgileri artarken, aynı zamanda özgüvenleri de gelişiyor. Ayrıca eğlenerek ve anlatarak öğrendikleri için bilgiler de kalıcı oluyor.

Editör: TE Bilişim