İnegöl’ün okul

İnegöl’ün okullar bölgesinde eğitim öğretimini sürdürmekte olan Özel Nilüfer Safvet Koleji öğrenciler arasında, eskiye ait oyuncakların ortaya çıkmasını, öğrencilerin babalarının ve dedelerinin oynadığı oyuncakları tanımalarını sağlamak amacıyla “Tahta Araba Tasarımı ve Yarışı” düzenledi.

Öğrenciler, babalarıyla birlikte yaptıkları tahta arabalarıyla, okul bahçesi içerisindeki alanda kıyasıya yarıştılar. Bu yıl birincisi düzenlenen Tahta Araba Yarışı renkli görüntülere sahne oldu. 17 yarışmacının ahşaptan yapılan tahta arabalarla katıldığı Tahta Araba Yarışı, özel olarak hazırlanan yarış pistinde gerçekleştirildi.

Yarışma öncesi oluşturulan araç muayene ve kayıt istasyonunda tahta arabaların kontrolü yapıldı. Zamana karşı kıyasıya yapılan Tahta Araba Yarışında heyecanlı anlar yaşandı. Yarışmada, hızı saatte 10 ila 20 kilometreyi ulaşan tahta arabalarla düzenlenen yarış sonucunda birinciliği okulun 3/C sınıfından Burak Yaran, Ömer Yaran ve Yiğithan Ünal’dan oluşan takım elde etti. “Tahta Araba Tasarımı”nda ise birinciliği 3/B sınıfından Bahadır Biber, Bora Taşçı'dan oluşan öğrenciler elde etti. Yarışmada dereceye girenlere madalyaları ve hediyeleri  törenle verildi.

Okul Müdür Yardımcısı Recai Uzun, bu yıl birincisini düzenledikleri Tahta Araba Tasarımı ve Yarışı ile toplumu ayakta tutan gelenekleri yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Recai Uzun, "Günümüz çocuklarına, büyüklerinin dönemine ait kültürlerini ve  o dönemin oyuncaklarını yaşatarak öğretmeye çalışıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde eskiye ait unutulmaya yüz tutmuş oyuncakların ortaya çıkması sağlanırken, öğrencilerimiz de hem eski oyuncakları unutmuyor hem de kültürlerini öğreniyor, öğrenirken de eğleniyorlar" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim