Müzeler Haftası dola


Müzeler Haftası dolayısıyla 26.’sı düzenlenen “26. Eski Eser-Müze ve İnsan İlişkileri” konulu Karikatür Yarışmasında, Özel Safvet Koleji resim öğretmeni Hamide Kaygısız, Türkiye 4. sü olup Mansiyon ödülü kazanarak, öğrencilerin başarılarının ardından öğretmenler adına da okulun  gurur kaynağı oldu.

18–24 Mayıs Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Burdur Müze Müdürlüğü tarafından düzenlenen “26. Eski Eser-Müze ve İnsan İlişkileri” konulu Karikatür Yarışmasının ödülleri,   Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, daire müdürleri ve davetlilerin katıldığı Burdur’daki törende sahiplerini buldu.

Burdur Müzesi’nin düzenlediği “26.Eski Eser-Müze ve İnsan İlişkileri” konulu Karikatür Yarışmasında birinci olan İstanbul’dan Mahmut Akgün, ikinci olan Bursa’dan Mehmet Kahraman, üçüncü olan İzmir’den Cemalettin Güzeloğlu ile  Türkiye 4.sü Özel Safvet Koleji Resim Öğretmeni  Hamide Kaygısıza ödülleri,  Burdur Valisi Süleyman Tapsız ve protokol üyeleri tarafından verildi.  Ayrıca dereceye giren yarışmacılara Burdur Valiliği tarafından “2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı” anısına bastırılan Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinin bulunduğu kitap seti hediye edildi.

Safvet Koleji Müdürü Bayram Yayla “Okul olarak bu sene sanatta öğrencilerimiz bir çok Bursa ve Türkiye dereceleri kazanarak, bizleri sevindirdi. Onların yetişmesinde emeği olan öğretmenimizin de bir karikatür yarışmasından Türkiye derecesi alması ayrıca bizleri gururlandırdı” dedi.

 

Editör: TE Bilişim