Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül ile Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aydın, dün Sağlık-Sen İnegöl Temsilciliği Başkanı Saim Bilgin, Devlet Hastanesi Sendika Temsilcileri Ömer Altay, Sabit Kaçmaz ve İnegöl Devlet Hastanesi çalışanları ile 112 Acil Servis Noktalarında çalışan personeli ziyaret ettiler.

Ziyaretlerde konuşan Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, sendikanın sağlık teşkilatı çalışanları için, gerek toplu sözleşmede gerekse diğer zamanlarda elde ettiği kazanımları anlatarak, Sağlık-Sen’in sendikacılığın yüz akı olduğunu ve çalışanlarda beklentileri sürekli yükselten bir anlayışla kazanımlarına devam edeceğini belirtti.

Sendikanın 112 Acil Servis Noktalarında çalışanları için elde ettiği son kazanımı hatırlatan Başkan Yünkül, daha önce mesleki hizmet içi eğitimlerin mesai süresinden sayılmamasının, 112 Acil Servis çalışanları için bir hak kaybına sebebiyet verdiğini belirterek, Sağlık-Sen Genel Merkezine konuyu taşıdıklarını ve Genel Merkez Yöneticileri ile Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan görüşmelerle, bu konunun Hukuk Müşavirliğinin görüş yazısına istinaden artık 112′de görev yapan Sağlık Çalışanlarının mesleki hizmet içi eğitimlerinin mesai süresinden sayılacağını söyledi.

Ziyaretlerde, çalışanlardan gelen soruları içtenlikle cevaplayan Yünkül, “Sağlık-Sen’i sendikacılıkta farklı kılan en önemli unsur, sahada çalışanların seslerinin aynı netlik ve berraklıkta,  yönetim kademesinin en üstünde bulunanlara kadar ulaştırılmasının sağlanmasında etkin olmasıdır. Sağlık-Sen, insanı merkeze alarak sendikacılık yaptığı ve tüm çalışanları kucaklayarak aynı samimiyetle kucakladığı için başarılıdır” dedi.

Aile hekimlerinin sorunlarını ve önerilerini titizlikle not eden Yünkül,  Aile Hekimlerine getirilen nöbet uygulamasının sahada ciddi rahatsızlıklara sebep olduğunu vurgulayarak, sendika olarak bu konuda Sağlık Bakanlığı nezdinde, makul çözüm önerileri ile sorunun aşılması için çalıştıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim