1990'lı yıllarda tem

1990'lı yıllarda temeli atılan, Osmanlı ve Modern mimari uygulanan, yaklaşık 3 milyon dolara mal olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Camisinde incelemeler yapan ve caminin içerisine bir kütüphane oluşturulmasını isteyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, caminin 365 gün, 5 vakit yaşanan ilim ve kültür yuvası olacağını belirtti.
2 bin 500 metrekare alanda, 3 katlı olarak yapılan 3 bin kişilik caminin yüzde 90’lık kısmının tamamlandığını belirten OSB Bölge Müdürü Erol Eruğur, “Bu Ramazanda inşallah bu camide ibadet edeceğiz. Camimizin temel atılma tarihi çok eski, proje değişikliği uzun zaman aldı. Ardından su arıtma tesisleri çok daha acil olduğu için oraya yoğunlaştık. O işlerin sonuçlanmasının ardından cami inşaatına yönlendik. Camimizi bu Ramazanda ibadete açacağız. Camimizin içerisindeki avizelerimiz 3 yıldır hazır. Halımızın siparişi verildi ve Nisan ayının sonunda halımız hazır olacak. Seslendirmenin ihalesi yapıldı. Şuanda cami içerisinde temizlik yapıyoruz. Temizliğin ardından boya yapılacak. Camimiz, çevresi ile birlikte güzel bir görünüm kazanacak" diye konuştu.
Erol Eruğur, çalışmalar kapsamında ısıtma, aydınlatma ve elektrik hatlarının döşenmesi sırasında 37 kilometre kablo kullanıldığını da  belirtti.
AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Akif Kılıç, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, TEİAŞ Güney Marmara Bölge Müdürü Necdet Gürler ve TEİAŞ Bursa İşletme ve Bakım Müdürü Zafer Girgin ile birlikte OSB Camiinde incelemeler yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, OSB Müdürü Erol Eruğur’dan caminin içerisine bir de Kütüphane oluşturulmasını talep etti.
Caminin ilim ve kültür yuvası olacağını ifade eden Şahin, "Buranın sadece Cuma namazlarında değil, herkese ve her zaman açık ilim ve kültür yuvası olacağını düşünüyorum. Caminin yapım süresi biraz uzadı ancak bittiğinde güzel bir eser ortaya çıkacak. Sanayicilerimizin eseri olacak. 365 gün 5 vakit yaşanan ilim ve kültür yuvası olacağını şuanda görüyorum. Cami içerisine kütüphane de kazandırılması yönünde ricada bulundum. Çünkü, bu tür yerleri, ilmi olarak arkasından desteklemek gerekiyor" dedi.
Caminin son durumunu Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ile Bülent Arınç’a ileteceğini belirten Şahin, "Böyle bir eseri güzel ellerin açması lazım. Başbakan Yardımcılarımız Bekir Bozdağ ile Bülent Arınç’a rica edeceğim. Gerçekten güzel bir eser, ince ince dokundu. Emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim