Önümüzdeki yıl zorun

Önümüzdeki yıl zorunla hale gelecek olan okul öncesi eğitimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için İnegöl'de ilköğretim okulları bünyesinde anasınıfları, anaokulları inşa edilirken, okul öncesi öğretmen eksikliklerinin tamamlanması noktasında düğmeye basıldı.

Önceki akşam Gençlergücü Spor Kulübünün kongresine katılarak konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, okul öncesi eğitiminin sağlıklı şekilde devam etmesi noktasında, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulunda bulunan 'Çocuk Gelişimi' programı öğrenci kontenjanının artırılması noktasında çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

İMYO’nun 'ÇOCUK GELİŞİMİ' PROGRAMININ KAPASİTESİ ARTIRILIYOR

Eğitimin, 12 yıla çıkarılması noktasında çalışmaların yapıldığını kaydeden Şahin, "Okul öncesi eğitimle alakalı da belki okul yaşı bir yaş öne de alınabilir. Meslek Yüksekokulunda, okul öncesi bölümü var. 40 öğrenci kapasiteli. Bizim buna paralel önümüzdeki sene zorunlu hale gelecek olan Okul Öncesi Eğitimle alakalı altyapımızı hazırlamamız lazım. Yüksekokul Müdürümüzle, Çocuk Gelişimi  bölümünde kontenjan artırılması ile ilgili bir görüşme yaptık. Konuyla alakalı kontenjan bilgisi Uludağ Üniversitesi rektörüne gönderildi. Konunun senatodan geçmesi gerekiyor. Bu arada Öğrenci Yurdu ve İnegöl İşletme Fakültesi ile alakalı çalışmaları da devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

İNEGÖL'E MODERN YÜZME HAVUZU

Belediyenin, İnegöl’e modern bir yüzme havuzu kazandırılması ile alakalı bir çalışmasının olduğunu söyleyen Şahin, "Konuyu hazırlayıp, altyapısını yapıp, Spor Bakanımıza anlatacağız. Maliyeti Spor Bakanlığı bütçesinden karşılanmak üzere modern bir yüzme havuzu yapma konusunda da bir çalışmamız olacaktır. İnegöl'ü ilgilendiren her konuda destek olması için yardım istiyoruz. Allah'a şükür Bakanlarımız bizlere desteklerini veriyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim