AK Parti Bursa Mille

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Aziz İnci, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ile bazı ilçe yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri dün, vatandaş  devlet işbirliği ile yapılarak hizmete açılan Boğazköy ve Edebey İlköğretim Okulları ile hayırsever işadamı Hasan Çağlayan tarafından, Yenice Beldesinde babası ve dedesi adına yaptırılmakta olan Yenice Osman-Ömer Çağlayan İlköğretim Okulu inşaatında inceleme yaptılar.

Dün saat 13.00'de Boğazköy İlköğretim Okulunda başlayan ve Edebey İlköğretim Okulu ile Yenice Osman-Ömer Çağlayan İlköğretim Okulunda devam eden incelemelere Kaymakam Aziz İnci, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İl Genel Meclisi Üyeleri Osman Güç, Mehmet Altınay ve İsmail Tarık Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile AK Parti İlçe yöneticilerinden bazıları katıldı.

İncelemeler sonrasında bir açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İktidar Parti İlçe Başkanı ve yöneticileri ile birlikte, eğitim çalışmaları kapsamında okullarımıza yaptığımız yatırımları yerinde gidip görüyoruz. Başarılı okullarımızı ziyaret edip, onların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bugün de yağmurlu bir günde köylü vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın kendi katkıları ile başlayıp Kaymakamlık ve İl Özel İdaresi marifetiyle tamamlanan Boğazköy ve Edebey İlköğretim Okullarını ziyaret ettik. Devlet millet işbirliği ile yapılan bu okullarımızda eğitime başlandığını gördük. Çok güzel çalışmalarla sağlıklı bir şekilde depreme dayanıklı okullar meydana getirmişler. Çocuklarımızla okullarda sohbet ettik. Hocalarımızla sohbet ettik. Sorunları varsa onları dinledik. Bizlerde yapılacak işlerin eksiklerini görerek, kendimize önümüzdeki dönem yapılacak işlerin haritasını çıkarttık. Şuanda Yenice’deyiz. Hayırsever işadamımız, İnegöl’ün sevilen iş adamlarından Hasan Çağlayan’ın yaptırmış olduğu, inşaatı devam eden ama önümüzdeki yıl eğitim öğretim döneminde bitmesi planlanan 24 derslikli dev bir okulun inşaatı içerisindeyiz. Yenice Belediye Başkanımızda burada. Hasan Çağlayan buradaki okulun bütün müştemilatını bitirmiş şekilde okulu teslim edecek. Hatta çatı katına da sonradan ilavelerle bir konferans salonu yapılacak. Bu salon hem okulumuzun hem de Yenice halkımızın kullanacağı bir konferans salonu olacak. Biz kendisine müteşekkiriz, Allah razı olsun. Gelirken yolları gördünüz. Alt yapısı henüz tamamlanmamış, fakat buradaki kış şartlarının da geçmesi ile ağır tonajlı araçlarında buradaki işlerini bitirdikten sonra Yenice Belediyesi parke taşı ile bu bölgenin yollarını da tamamlayacak. Biz, İnegöl’de eğitim açısından çocuklarımızın daha rahat, daha huzurlu, daha sağlıklı okullarda eğitim görmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl ilköğretim sorunuyla ilgili meselelerimizin çözümünde önemli adımlar atmış olacağız” dedi.

Alanyurt’ta da, İl Özel İdaresi vasıtasıyla Yeni Mahalleye yeni bir İlköğretim Okul planladıklarına da vurgu yapan Milletvekili Şahin, “Bu konuda bizlerden yardımlarını esirgemeyen Valimize ve İl Genel Meclis Üyelerimize de şükranlarımızı arz ediyoruz. İnegöl eğitimde de hak ettiğini almaya devam edecek. Buradan yetişecek çocuklarımız hem İnegöl’ümüzde hem Bursa’mızda hem Türkiye’mizde hizmet edecek ve daha başarılı bir nesil olması için bizde gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Hem hayırseverlerin hem de köylü ve vatandaşların eğitime büyük katkı sağladığını ifade eden Kaymakam Aziz İnci ise, "Bu yağmurlu kış gününde Mart ve Nisan aylarında hizmete resmen açacağımız yeni okul binalarını geziyoruz. Köylerimiz ve kasabalarımızı dolaşıyoruz. İlk ziyaretimize Boğaz köyünden başladık, muhtarlık tarafından kaba inşaatı başlatılan 4+4 ve idare binası olarak inşa edilen yapıyı gördük. Bina köylüler tarafından yapıldı, ancak çevre düzenlemesi ve çevre donanımları tamamen İl Özel İdaresi tarafından yapıldı. Hem hayırseverlerimiz hem de köylülerimiz ve vatandaşlarımız eğitime büyük katkı sağlıyorlar. Ziyaretlerimize Edebey köyündeki okulu ziyaret ederek devam ettik. Orada da 10 derslik bir okul yapılıyor. Okulda ders verilmeye başlandı ve okulun resmi açılışını gelecek günlerde yapacağız. Yenice’de hayırseverimiz tarafından yapılan okulumuzu ziyaret ettik. Bizim standartlarımızın üstünde bir inşaat yapılıyor. Mevsim ne olursa olsun çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu binaları en kısa sürede hizmete açacağız. Yenice’de yapılan okul ise Eylül 2012 ayında açılacak" dedi.

Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu’da, "Yenice Beldemizde hayır sever işadamımız Hasan Çağlayan tarafından yaptırılan 24 derslikli Osman-Ömer Çağlayan İlköğretim Okulunun çevre düzenlemesini biz Yenice Belediyesi olarak yapacağız. Eğitime hizmet, eğitime katkı çok önemli. 2011 yılında yine hayırsever Mehmet Göztepe bir Anaokulu yaptırmıştı. Onu hizmete soktuk. Mayıs ayında da eğitimle doğru orantılı olarak Yenice Kapalı Spor Salonunu hizmete açacağız. Yenice ilçe olmaya aday bir belde olarak hizmetlere devam ediyor. Ankara'daki işlerimizde bizleri yalnız bırakmadığı için Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'e teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim