Şakir Lakşe İlk ve Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma Kulübü öncülüğünde başlatılarak, okul öğrencileri ve velilerden toplanan yardımlarla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel alınan 23 adet ‘Tekerlekli Sandalye’, engellilere verilmek üzere İnegöl Zihinsel Engeliler Derneğine (İZED) teslim edildi.

Şakir Lakşe İlk ve Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma Kulübü tarafından, 15 Mart-22 Nisan 2014 arasında düzenlenen “Umuda Yürüyorum” adlı proje, ‘1 Simit Parası’ sloganıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında, her biri 190’ar TL olan 23 adet tekerlekli sandalye alımı gerçekleştirildi. Projeye, üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Eskişehir Acemi Gönüllüler Grubu da 7 adet tekerlekli sandalye alarak destek verdi.

Alınan 23 tekerlekli sandalye, dün okul bahçesinde düzenlenen 23 Nisan etkinliğinde, engellilere ulaştırılması için İZED yönetimine teslim edildi.

MİNİCİK YARDIMLAR DAĞLAR KADAR OLDU

Tören de konuşan Şakir Lakşe İlk ve Ortaokulu Müdürü Ahmet Önal, “Öğrencilerimizin atmış oldukları o minicik adımları neticesinde velilerimiz, öğretmenlerimiz ve rehberlik servislerimizin de katkıları neticesinde, 23 Nisan’da, 23 adet tekerlekli sandalyeyi, ihtiyaç sahiplerimize teslim edilmek üzere İZED Başkanımıza teslim ediyoruz. 23 Nisan Çocuk ve Egemenlik Bayramı, büyük bir coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde, çok yoğun programları olmalarına rağmen, programımıza teşrif ederek bizleri onurlandıran sayın Kaymakamımıza, değerli protokole, değerli dernek başkanlarıma gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci ise, “Okul müdürümüz, yönetimimiz, annelerimiz, çocuklarımız 23 Nisan’a istinaden, 23 tane tekerlekli sandalyeyi derneğimize bağışlamış bulunuyorlar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimizin takdire şayan olayının, 23 tane engelli kardeşimizi sevindireceği için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

PAYLAŞMANIN EN BÜYÜK ERDEM OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞLER

Kaymakam Ali Akça’da, “Bundan 94 yıl geriye gittiğimizde, ülkemizin büyük bir bölümü işgal altında. Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesini yürütecek, birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü. Ve rahmetli Atatürk, bu günü geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza  bayram olarak hediye etti. Ve kendisine yakışan zarif bir üslupla şunu söylemiş, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin birer gülü, yıldızı, ikbal ışığısınız. Geleceği asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar değerli ve önemli olduğunuzu bilerek, ona göre çalışın. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’. Rahmetli Atatürk’ün bu zarif açıklamasını, bizlere de hatırlatırcasına, okulumuz öğrencileri engelli kardeşlerimize yönelik olarak 23 tane tekerlekli sandalye almışlar. Ve paylaşmanın en büyük erdem olduğunu öğrenmişler ve bizlere hatırlatıyorlar. Evlatlarımızı, öğrencilerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Sakir Lakşeli öğrencilerin ‘Umuda Yürüyorum’ projesi kapsamında satın aldıkları 23 adet  Tekerlekli Sandalye, İZED Başkanı Halil Peynirci ve yönetim kurulu üyelerine teslim edildi.

 

Editör: TE Bilişim