İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “İlçemizde geleneksel hale getirdiğimiz kitap okuma yarışmasının bu yıl onuncusunu düzenleyeceğiz. Yarışmaya Lise kategorisinde 9-10 sınıflarda, ortaokullarda ise 5-6., sınıflardaki öğrencilerimiz katıldı. Ortaokullar kategorisinde 6 özel, 45 resmi okulumuzdan toplam 156 öğrencimiz sınava girdi. Liseler kategorisinde 3 özel, 24 resmi toplam 27 okulumuzdan 81 öğrencimiz sınava girdi. Ortaokul ve lise kategorilerini birlikte değerlendirdiğimizde 78 okulumuzdan 237 öğrenci sınava girmiş yarışmış oldular. İlçe elemelerine katılmadan önce kendi okullarında değerlendirildiler, final de yarıştılar ve kazandılar” dedi.

AMAÇ KİTAP OKUMAYI GÜNLÜK YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZİ HALİNE GETİRMEKTİR

Müdür Bilican, “Yarışmaya katılan öğrencilerimiz zaten okullarının şampiyonları. Öncelikle bu öğrencilerimizin ailelerini, okullarını, öğretmenlerini tebrik ediyorum. Türk Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda, İnegöl´de eğitim gören ortaokul ve lise öğrencileri arasında kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, Türkçe´yi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisini geliştirmek, öğrencilerimizin anlama ve yorumlama kabiliyetini geliştirmek, bilgili olma, doğruyu yanlışı ayırt etme, özgüven sahibi olma, empati kurabilme ve benzeri konularda öğrencilerin kişilik gelişimlerine katkıda bulunmak, gelişen teknolojinin yanlış kullanılması sonucu gençler arasında düşen kitap okuma oranını arttırarak ömür boyu devam eden bir alışkanlık haline getirmek ve kitap okumanın beynin gelişimine yüksek oranda katkı sağlaması sebebiyle kitap okumayı günlük yaşamın vazgeçilmezi haline getirmektir” dedi.

Bilican konuşmasını şöyle sürdürdü: “Toplumumuz kanayan yarası olan okuma alışkanlığını öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Bu konu üzerinde çok ciddi çalışıyoruz, teşvik ediyoruz. Burada bu pırıl pırıl öğrencilerimizi gördükçe yarınlarımızdan umutluyum. Bizi daha güzel günler bekliyor. Ayrıca dinimizin ilk emrinin de “Oku” olduğunu da hatırlatarak, bilgi artık çok değerli. Hatta en değerlisi. Bunu da ancak okuyarak araştırarak öğrenerek elde edebiliriz.”

ORTAOKULLAR KATEGORİSİ

Ortaokullar kategorisinin birincisi Özel İnegöl Okyanus Ortaokulu öğrencisi Nisanur Deveci, ikincisi Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Narman, üçüncüsü ise Özel İnegöl Doğa Ortaokulu öğrencisi Şebnem Zeren Karatağ oldu. Liseler kategorisinin birincisi Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Orhan Ceren, ikincisi Doğa Fen Lisesi öğrencisi Feyza Mut, üçüncüsü ise İMKB Osmangazi Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi Zulfia Iusupova oldu. 

Editör: TE Bilişim