Danone Küçükler Futb

Danone Küçükler Futbol Türkiye Şampiyonasında muhteşem bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyona olan İnegöl'ün gururu İshakpaşa İlköğretim Okulu Futbol Takımı, İnegöl'de krallar gibi karşılandı.
Milli Eğitim Bakanlığı 2011-2012 eğitim öğretim dönemi Danone Küçükler Futbol Türkiye Şampiyonası İnegöl ve Bursa ayağını lider olarak geçerek adını Türkiye finallerine yazdıran İshakpaşa İlköğretim Okulu Futbol Takımı, İzmir Selçuk’ta yapılan finallerde de fırtına gibi esti. 81 ilden 96 minik futbol takımının karşılaştığı turnuvada boy gösteren İshakpaşa İlköğretim Okulu, ilk maçını Tekirdağ Namık Kemal İlköğretim Okulu ile oynadı. Müsabakayı İshakpaşa İlköğretim Okulu 2-1 kazanırken, temsilcimiz ikinci maçında Kuzey Kıbrıs 9 Eylül İlkokulunu 5-0 gibi net bir skorla yendi. Grup maçlarının sonuncusunu Mardin Merkez 13 Mart İlköğretim Okulu ile oynayan ekibimiz, bu maçı da 5-0 kazanarak grup lideri olarak birinci tur elemelere katılma hakkı kazandı. 1. Tur elemelerde 32 takım mücadele etti. Ekibimiz bu turda Amasya Suluova Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nu 5-0 mağlup ederek 2. Tur elemelere katılma hakkı kazandı. Türkiye’de ilk 16 takım arasına kalmayı başaran ekibimiz, Şırnak Vali Kamil Acun İlköğretim Okulu ile karşılaştı ve maçı 5-0 gibi net bir skorla kazanarak çeyrek finale çıktı. Aynı gün öğleden sonra çeyrek final müsabakasına çıkan ekibimiz, Kayseri Şükrü Malaz İlköğretim Okulu’nu penaltı atışları sonucunda 5-4 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Bursa Rahmiye Malcıoğlu İlköğretim Okulu ile karşılaşan ekibimiz maçı 1-0 kazanarak finale çıkmayı başardı. Final maçında İzmir Bayraklı Kaymakam Özgür Azer Kurak İlköğretim Okulunu 3-2’lik skorla dize getiren ekibimiz,. Türkiye Şampiyonluğuna imza attı. Şampiyonluk kupasını ve madalyalarını İzmir Vali Yardımcısı Fazıl Akgül’ün elinden alan temsilcimiz. Türkiye’yi Fransa’da yapılacak olan Danone Uluslar Kupasında temsil edecek. Türkiye şampiyonu takım için İshakpaşa İlköğretim Okulunun çok amaçlı salonunda ödül töreni düzenlendi.
Törene Kaymakam Aziz İnci, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK partili bazı yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bazı okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.
ŞANLI BAYRAĞIMIZI DÜNYA KUPASINDA DALGALANDIRACAĞIZ
Törende konuşan İshakpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Serhat Özdemir, büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz ve hocalarımız büyük bir başarıya imza attılar. Öğrencilerimizi çalıştıran Caner ve Eyüp hocalarımı da tebrik ediyorum. İshakpaşa İlköğretim Okulu büyük bir başarıya imza atarak Türkiye Şampiyonu oldu. İnegöl’de bu bir ilktir. Allah bunu bize nasip etti. Orada çok büyük heyecanlar yaşadık ama şükür ki şampiyon olduk. İnegöl, Bursa, Türkiye derken, Dünya Kupasına gitme hakkına sahip olduk. Takımımız hiç mağlubiyet almamıştır. Rakip kalelere atmış olduğumuz golleri belli bir yere kadar saydık, ondan sonra sayamadık. Kalemizde çok az gol gördük. Türkiye finallerine 79 İl'den 96 takım katıldı. Türkiye'nin enleri oraya geldi. Şampiyon olmanın gururunu yaşıyoruz. Dünya Kupasına da bu takımımızla gideceğiz. Şairin söylediği gibi, yeryüzünde nereye dikilmek istiyorsan, söyle seni oraya dikeyim. Bizde inşallah bu şanlı bayrağımızı dünya kupasında dalgalandıracağız. Onun gururunu birlikte yaşayacağız. Bu bizim için ayrı bir mutluluk olacaktır” dedi.
BAŞARILARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, İnegöl’ün her zaman ilkleri yaşadığını söyleyerek, “Bundan sonra da ilkleri yapmaya ve yaşamaya devam edeceğiz. Eğitime yapılan yatırımlarımız devam ederken, ÖSS ve SBS’de başarı oranlarımız artarken, sporda da başarılarımız her geçen yıl artıyor. İshakpaşalı öğrencilerimiz, ailelerini, okuldaki öğretmen ve idarecilerini, İnegöl’ü mutlu etti. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
İNEGÖL'ÜN BAŞARISI
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta, Türkiye şampiyonluğunun önemli bir başarı olduğunu belirterek, "Kıbrıs’da dahil olmak üzere 96 okul arasında birinci oldular. Bu başarı sadece okulumuzun değil, İnegöl'ünde başarısıdır. Bu çocuklarımızın büyük kısmı İnegölspor’un altyapısında yetiştiler ve hala oynuyorlar. Burada zamanında ekilmiş tohumların meyvesini de verdiğini düşünüyorum. Caner ve Eyüp hocalarımı da kutluyorum. Sabırla büyük bir özveriyle takımlarını şampiyon yaptılar. Bilboardların bazıları sizlerin resimlerinizle süslenecek. Bu başarılarının hiç biri tesadüf değil. Spor salonları, semt sahaları yapıyoruz. İnegöl çok daha büyük başarıları elde etmek durumundadır. Öğrencilerimize Dünya Kupasında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
ŞAMPİYONLARI SPOR BAKANI AĞIRLAYACAK
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Çok güzel bir iş yaptınız. Güzel bir sonuçla İnegöl’e döndünüz. Atatürk, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' diyor. İnşallah siz bu meziyetlere sahip olanlardan olacaksınız. Sizleri kutluyorum. Spor Bakanımız ile görüştüm. En kısa zamanda Ankara’da sizleri ağırlamak istediklerini söylediler. İnşallah Dünya Şampiyonu olursanız, Başbakanımız ile buluşursunuz” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Aziz İnci ise, İnegöl’e gelmeden önce İzmir'in Selçuk ilçesinde görev yaptığını söyleyerek, “Geçen yıl bu kupayı ben İzmir’de bir ilköğretim okuluna vermiştim. İnegöl bunu bu yıl hak ederek aldı. Bu yıl İnegöl’e gelince kupa da buraya geldi. Hayırlı olsun. Türkiye Şampiyonluğunun ardından daha büyük başarıları bekliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilere şampiyonluk kupası, madalyaları ve küçük altın ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Kaymakam Aziz İnci ise, öğrencilere Milli takım formaları hediye etti.

 

 

Editör: TE Bilişim