-Fabrikanın Boyahane

-Fabrikanın Boyahanesinde Çıkan Yangında 1 Kişi Yaralanırken, 1 Kişi de Dumandan Etkilendi-
İnegöl'e bağlı Orta köyü yolu üzerinde faaliyet gösteren Yasin Altuntepe’ye ait Gold Sandalye fabrikasında meydana gelen yangın, korku dolu anlar yaşattı. Çalışanlardan birinin, fabrikanın  boyahanesinde sigarayı yere basarak söndürmek isterken çıkan kıvılcımların tinere sıçraması sonucunda çıktığı iddia edilen yangında, fabrikanın boyahane kısmı tamamen yandı. Yangında, bir kişi yüzünden ve kollarından yanmak suretiyle yaralanırken, biri kişi de yoğun dumandan etkilendi. Öte yandan, fabrikanın hemen yanında bulunan hayvan besi çiftliğinde bulunan 20 büyükbaş hayvan ise, yangının buraya da sıçraması tehlikesine karşı tahliye edildi.
Edinilen bilgilere göre, dün saat 17.00 sıralarında, İnegöl’e bağlı Orta köyü yolu üzerinde faaliyet gösteren sandalye fabrikasının boyahane bölümündeki arkadaşının yanına gelen kişi, elindeki sigarayı yere atarak söndürmek isterken, sigaradan çıkan kıvılcımların tiner kutusuna sıçraması sonucunda yangın çıktı. Tinerlerin bir anda parlamasıyla birlikte alevler kısa sürede boyahaneyi sardı.
İTFAİYE ERLERİ DÖRT BİR YANDAN MÜDAHALE ETTİ
Fabrika çalışanlarının haber vermesi üzerine olay yerine tüm ekipleri ve yangın söndürme araçları ile gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede, dört bir yandan ve içeriden müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren yangın söndürme çalışmaları kapsamında, yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
HAYVANLAR TAHLİYE EDİLDİ
Öte yandan, fabrikanın hemen yanında bulunan bir besi çiftliğindeki 20 büyükbaş hayvan, yangının çiftliğe sıçrama  tehlikesine karşı tahliye edildi.
BİR KİŞİ YANDI, BİR KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ
Aniden büyüyen alevlerden kurtulmak için, boyahane bölümünü terk etmeye çalışan fabrika çalışanlarından Buğrahan A., tinerin parlaması sonucunda yüzünden ve kollarından yaralanırken, Metin A. isimli çalışan ise yoğun dumandan etkilendi. Yüzü ve kolları yanarak yaralanan Buğrahan A.,  olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesine Acil Servisine getirilerek, buradaki müdahalenin ardından  tedavi altına alındı. Yaralı gencin, yüz kısmında birinci derece yanık meydana geldiği bildirildi. Dumandan etkilenen Metin A.’ya  ise, Ambulansta müdahale edildi.
Yoğun şekilde sürdürülen söndürme çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınarak,  boyahaneden başka bir bölüme sıçramadan söndürüldü. Fabrikanın boyahane kısmı tamamen yanarken, içeride bulunan sandalye iskeletleri de yoğun dumandan ve sudan zarar gördü.

Editör: TE Bilişim