İnegöl MODEF Fuarcılık tarafından mobilyanın sorunlarını görüşmek ve çözmek amacıyla Sapanca elite World otelindeki çalıştayda MODEF üyeleri araya geldi.

İnegöl Mobilyacılarının çatı kuruluşu olan İMOS Bünyesindeki MODEF Fuarcılık şirketi mobilyanın dünü, bugünü ve gelecekteki vizyonu ile ilgili Sapanca’da düzenlediği Mobilya Çalştayına Bursa Ticaret Odası Başkanı İbrahim Burkay, Küçük Çalık A.Ş yönetim kurulu başkan yardımcısı Yılmaz Çalık, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve İnegöl Ticaret Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Müsiad Başkanı Mehmet Döngel ve MODEF üyeleri katıldı.

Mobilyanın gelişmesi için bu tür çalıştayların çok önemli olduğunu ifade eden Bursa Ticaret Odası Başkanı İbrahim Burkay,”Klasik ticarette modelinde şirketlerin rakipleri kendi sektöründeki diğer şirketlerdir. Son 20 yılda ticarette rakip tanımı değişti, artık şirketlerin rakipleri yine kendi sektöründeki şirketler değil farklı ülke pazarlarıdır. Dolayısıyla Mobilya Sektörünün bütün aktörleri burada olduğu gibi bir araya gelerek farklı ülkelerde Pazar oluşturmaya çalışmalıdır. Bir araya gelerek beraber hareket etme kültürü ile sorunlar çözülür krizler en az hasarlar atlatılır. Bu birliktelik kültürü İnegöl Mobilya üreticisinde oluşmuş vaziyette. Bunu somut bir şekilde İnegöl MODEF Fuarcılıkta görebiliyoruz. Dünyada yaşanan Pandemi süreci Dünya Ekonomisinde önemli değişimlere sebep olmuştur olmayada devam etmektedir. Ancak bu pandemi dönemi bazı sektörler içinde güzel fırsatlar doğurdu. İnegöl Mobilya şirketleri krizi fırsata çevirebilir hatta çevirmelidir.” Şeklinde sözlerini sürdüren Burkay,”Bir ülkenin, bir bölgenin veya bir şehrin kalkınmasında, Doğal kaynağın, Tarihi ve Kültürel mirasın ve o coğrafyada yaşayan insanların yani yerel kabiliyetin çok iyi olması gibi 3 önemli unsurun olması gerektiğini Mobilyanın üretiminde bunlarında İnegöl’de fazlasıyla mevcut olduğunu”ifade etti.

Editör: TE Bilişim