Verimli tarım arazileriyle ünlü İnegöl’de 10 bin dekarlık alanda patates ekimi başladı.

İnegöl Ziraat Odası Sezai Çelik çiftçinin tarlasına giderek patates ekimini inceledi.

10 BİN DEKARLIK ALANDA PATATES EKİMİ YAPILIYOR

İnegöl Ziraat Odası Sezai Çelik, “Başkanı Baharın kokusuyla birlikte İnegöl’de ekimler başladı. İnegöl’de patates ekimimiz başladı. Malumunuz patates zor ve maliyeti yüksek bir üretim. Zarar ettiğinde çiftçiyi de batıran iflas ettiren bir üretim. İnegöl’de patates üretiminden vazgeçmeyen çiftçilerimiz de var. İnegöl’de 10 bin dekarlık alanda patates ekimi yapılıyor. İnşallah çiftçimizin patatesten yüzü güler.” Dedi.

FİYATLARDAN DA YÜZÜMÜZ GÜLER İNŞALLAH

Patates üretimi yapan çiftçi Orhan Emek ise, “Her yıl olduğu gibi patates ekimine başladık. Bu yıl sadece ben 500 dekarlık alanda ekim yapacağım. Patates üretimi yapan çiftçilerimiz için inşallah hayırlı bir yıl olur. Fiyatlardan da yüzümüz güler inşallah.” Dedi.

ALLAH HAYIRLISINI GÖSTERSİN

Patates üretimi yapan Zakir Özonan da, “Patates ekimi başladı derken çiftçilerin sıkıntıları bitmiyor. Hemen ufacık bir sorunda dışarıdan ithalat yapılıyor. Çiftçinin durumu iyi değil. İnşallah patates bu sene 2.5 ila 3 TL olur. Allah hayırlısını göstersin.” Dedi.

DERELERDEKİ BALIKLAR ÖLÜYOR

Çiftçilere seslenen Özonan, “Kullandığınız tarım ilaçlarının kutularını sakın ola dere kenarına atmayın. Eko sistemi kirletiyorsunuz. Derelerdeki balıklar ölüyor. Buna dikkat edin.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim