Uzun zamandan beri gündemde olan Sarı Otobüs seferleri dün sabah itibariyle başlarken, ilk günden rağbet görmedi ve ilk seferleri zararla başladı.

İnegöl-Bursa arası yolcu taşımacılığı yapan Otobüs ve Minibüs Kooperatifleri tarafından alınan iki adet, 55 kişi oturma kapasiteli Sarı otobüsler ilk seferlerine dün sabah başlarken, ilk turda rağbet görmezken, diğer otobüs ve minibüsler dolu olarak kalkış yaptı. Sarı Otobüslerle İnegöl´den Bursa´ya normal yolcu 6.5 TL, öğrenci ise 4.5 TL´ye taşıma hizmeti veriliyor. Diğer otobüslerle ise 8 lira tam, 6 lira öğrenci ücretle yolculuk yapılıyor.

SEFER SAATLERİ

Dünden itibaren hizmet vermeye başlayan Sarı Otobüsler her gün sabah 07.20 ile 09.00, akşamları ise 17.40 ve 19.20 olmak üzere günde dört sefer yapacak. Paralı binişin olmadığı Sarı Otobüslerde BURSAKART kullanılacak. Bunun için İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminali içerisinde BURSAKART satış noktası oluşturuldu.

65 YAŞ VE ÜSTÜNE ÜCRETLİ OLACAK

Şehir içi ulaşımda ücretsiz olan 65 yaş üstü binişler Sarı Otobüslerde geçerli olmayacak. Sarı Otobüslerinde 65 yaş üstüne ücretsiz olacağını tahmin edenler, bu uygulamanın geçersiz olduğunu öğrencince üzüntü yaşayarak, yolculuk için Bukart almak zorunda kaldılar.

DİĞER OTOBÜSLER DOLDU TAŞTI, SARI OTOBÜSLER İSE…

Dün ilk seferlerine başlayan Sarı Otobüslerde 8-10 kişi arasında yolcu bulunurken, Bursa-İnegöl arası yolcu taşımacılığı yapan diğer midibüsler ise ful yolcu kapasitesi ile seferlerine devam ettiler.

ULU CAMİYE GİTTİLER

Sarı Otobüsün ilk yolcularından Selahattin Kahraman, Bursa´ya her zaman gitmediğini ifade ederek, “Sarı Otobüsler ilçemize hayırlı, uğurlu olsun. Seferlerin artmasını bekliyoruz. Bizde bu gün Sarı Otobüsleri kullanalım istedik. Sarı Otobüslerle ilk kez Ulu Camiye gideceğiz” dedi. Yolculardan Hüseyin Beler ise, uygulamanın güzel olduğunu ifade ederek, sarı otobüslerin İnegöl´e hayırlı olmasını temenni etti.

BÜYÜK VE RAHAT

Yolculardan Şaban Emre, “Her gün Bursa´ya gidip geliyorum. Benim için çok güzel bir şey. İnegöl otobüsleri çok dar. Bu otobüs büyük ve rahat” derken, Yılmaz Kuzu´da, “Vatandaşların beklediği bir şeydi. Bu uygulamanın sadece sabahları iki, akşamları iki sefer olarak kalmasını istemiyoruz. Saat başı, hatta mümkünse yarım saatte bir seferler olmasını istiyoruz. Çünkü Bursa´nın birçok ilçesinde bu uygulama var. Madem Bursa Büyükşehir sınırlarındayız, bu uygulama olması gereken bir şeydi. Birçok kişi günü birlik Bursa´ya gidiyor. Daha sık olmasını istiyoruz” dedi. Mustafa Çalık ise, uygulamanın hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

HALKIMIZI MEMNUN ETMEK İÇİN HER TÜRLÜ YOLU DENEYECEĞİZ

Yıllardan beri İnegöl-Bursa arası toplu taşıma hizmeti veren S.S. 32 Nolu Minibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi (İnegöl Turizm) Başkanı Yüksel Beyhan, “Sabah itibariyle ilk seferlere başladık. İlk seferler pek rağbet görmedi. İnegöl halkı konforu ve kaliteyi sevdiği için sarı otobüslere rağbet göstermediler sanırım. Tabi ki Sarı Otobüslerde bizim. Bizde isteriz dolu gitsin, dolu gelsin ama halkımızın göstereceği teveccüh nasıl olursa, bizde ona göre hareket edeceğiz. Sarı otobüslerde muavin yok. Bagaj alma sorunu yaşayacaklar. Kendi araçlarımızda muavinde var, her türlü konforda var. Halkımızın tercihi ne olursa, o araçları kullanacak. Halkımızı memnun etmek için her türlü yolu deneyeceğiz” dedi.

S.S. 24 Nolu Minibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı (İnegöl Seyahat) İsmail Manavoğlu´da, ilk seferlerine başlayan Sarı Otobüs uygulamasının İnegöl´e hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim