Önceki gün düzenlenen toplantıya DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, DP İnegöl Belediye Başkan adayı Av. Aydın Savaş ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BU DAVANIN FİKRİYATINI SATAMAZSINIZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Murat Balakuş, “Yerel seçimlere Demokrat Parti adayımızla çıkıyoruz. Bugün adayımız sizlerle projelerini paylaşacak. Onun öncesinde eski partililerimizin açıklamalarına da değinmek istiyorum. Geçen günlerde halk nezdinde karşılığı olduğunu iddia eden eski partililerimiz Millet İttifakı adayı Hakan Özdemir’i desteklediklerini söylediler. Hayırlı olsun. Bu arada seçimle gelmiş ilçe teşkilatımızı Genel Merkezin kararına uyduğu için hiçe sayıp, küçük görmek üstüne de toplumda karşılığı yokmuş gibi göstermeleri, parti duayenliği ile bağdaşmamaktadır. Sizin seçtiğiniz yönetim dün iyiydi de, bugün neden kötü oldu? Sizin bu kadar toplum nezdinde karşılığınız vardı da, 2014 yılında benim de olduğum yönetim kurulu neden yerelde aday açıklamadı? Neden bu parti son seçimde 510 oyda kaldı? Bu kadar güçlüsünüz, Hakan Özdemir’i başkan yapacaksınız, neden 510 oyda kaldık? Siz Hakan Özdemir’e de 510 oy mu toplayacaksınız? Bu konuyu çok merak ediyoruz. Yönünü pusulasını kaybetmiş, kerameti kendinden menkul bir takım değerli abilerimizin Demokrat Parti adına sağa sola kıyak çekme gayretlerini onlar adına üzüntü ve hayretle izliyoruz. Yaptıkları kıyakçılık, ömrünü bu davaya adamış, çoluğunun çocuğunun rızkından davası için ayıran bizlerin emekleri yağmalanmasıdır. Kendi partilerine bile yararları olmamış olanların, Ali Cengiz oyunları içerisinde bulunup CHP-İYİ Parti ve gizli ortak HDP ittifakına katılmalarına ne demeli? Bizim sesimizi 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta kesemediler. Kırat’ın sesi milletin sesi, milletin sesi de hakkın sesidir. Demokrat Parti bedeli darağaçlarında ödenmiş bir davanın adıdır. Lütfen kendinize gelin. Satacak daha ucuz bir şeyler bulun. Bu davanın fikriyatını satamazsınız.

Genel Başkanımızın yanında iken Ahmet Uğur’un konuyu anlatması ile olaydan haberdar oldum. Biz ittifak görüşmelerinde olduk. Genel Merkez’imizin kararı ile hiçbir ittifakta olunmayacağı ifade edildi. İl, ilçe, belde hiçbir yerde olunmayacak denildi. İlçe yönetim kurulu bu kadar etkili de, Ankara’ya gönderdiğimiz 2 abimiz neden Genel Merkezi ikna edemedi? Ben Genel Başkan Gültekin Uysal’a uymak zorundayım. Bu partinin tüzüğü var, kuralı var. Bir iddiaları var. Sıralamayla ilgili bir talebim olduğunu ispat etsinler ben istifa edeceğim” diye konuştu.

İHRAÇ SÜRECİNİ BAŞLADI

Balakuş, “Genel Başkanımız, parti disiplin suçu işledikleri için ihraç sürecini başlatmıştır. Fakat Genel Başkanımız en son istifa etmek de bir erdemdir demiştir. Destekledikleri partide de duayen olabilirler. Ben onlar için Olimpos Dağının sahipleri benzetmesini yapıyorum. Toplum nezdinde karşılığımız yoksa, bizimle aynı çatıda olmak zorunda değilsiniz. Biz kanımızın son damlasına kadar partinin emrindeyiz. Yolumuz sıratı mustakimdir. Adayımız Aydın Savaş bey ve meclis üyelerimiz ile birlikte yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Rüzgarın kayadan alacağı sadece tozdur. Biz Genel Merkezin kararına uyarız. Uymak zorundayız. Onlar bizimle devam etmek isterlerse görevimizi yaparız. Yeter derlerse bırakırız” dedi.

PARTİMİZE GELEMEZLER

Balakuş, “Dün çok bağıran ismin basına sızan Belediye Meclisi listesinde görünce neden bu kadar bağırdığını da anlamış olduk. İnşallah daha iyi yerlere gelirler ama partimize gelemezler. Gültekin Uysal ve biz olduğumuz sürece… Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

PROJELERİNİ ANLATTI

Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Aydın Savaş da projelerini anlattı. Savaş, “Seçim atmosferine girmiş bulunmaktayız. Çok adaylı, kutuplaşmış siyasetin olduğu bir ortamda seçime gireceğiz. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin İnegöl’de yaptığı hizmetler ortadadır. Biz İnegöl’ün sorunlarınız biliyoruz. Onların çözümü için yola çıktık. İnegöl’ün en temel sorunlarından biri hava kirliliğidir. Bu konuda atacağımız adımlar var. Kömür kullanımını sonlandırmayı düşünüyoruz. Biz kömür dağıtmayacağız. Doğalgaz kullanıcılarına destek vereceğiz. Şehir içinde kalan sanayi bölgeleri var. Onları şehir dışına çıkaracağız. Bunu teşvik edeceğiz. Mevcut OSB’lerdeki filtreler bizzat şahsım tarafından kontrol edilecektir. İnegöl’ün 93 köyünün kanalizasyonu derelere akıyor. Bu suçtur. Bu derelerdeki sular tarımda kullanılıyor. Biz bu tarlalardaki ürünleri yiyoruz. Her evde bir kanser vakası var. Bunu ortadan kaldırmalıyız. Biz bunu çözeceğiz. Kulaca Salça Fabrikasını kurmuş bir iktidarız. Biz Tarım A.Ş.’yi kurarak köylümüzün ürünlerini ihraç edilmesini sağlayacağız. Üretici belediyecilik yapacağız. Kurşunlu’da jeotermal suyu ile birlikte işletmeye açacağız. O bölgede modern seracılık yapacağız. İnegöl ekonomisine ciddi bir girdi sağlanacak. Cerrah merkezli meyveciliğin işlenmesi için Tarım AŞ ve oradaki bayanların ortaklığında bir çalışma yapacağız” dedi.

İNEGÖL’ÜN KAYNAK SULARI PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

İnsan ve çözüm odaklı belediyecilik yapacaklarını belirten Aydın Savaş, “Biz herkese torpil yapacağız. Herkesin işini çözeceğiz. Şeffaf belediyecilik yapacağız. Herkes söylüyor ama yapmıyor. Sadece Tunceli Ovacık bunu yapıyor. Yaptığımız tüm harcamaları halkımıza duyuracağız. Şehirde 3-3,5 kat imar var, köyde 1 kat. Bunu 3 kata çıkaracağız. Daha önce fizibilitesi yapıldı, yolları yapıldı. Uludağ’a alternatif Kıran bölgesinde kayak merkezi düşünüyoruz. Orada Uludağ’dan daha fazla ve daha uzun kalan kar var. Yenice-Kıranköy teleferik düşüncemiz var. İnegöllü suyunu içemiyor. Her mahallede Altınpınar kaynağından su gelen çeşmeler vardı. İnegöl’ün kaynak suları peşkeş çekildi. Biz iptal edeceğiz. Su ücretlerini almayacağız. İnegöl’e yakışır bir stat yapacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim