Dün saat 14.00’de dernek lokalinde düzenlenen genel kurul toplantısına, Türkiye Muhtarlar Birliği Derneği Federasyonu (MUBİDEF) Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, İnegöl Şavşatlılar Derneği Başkanı Vezir Turan ve yönetim kurulu üyeleri, bazı mahalle muhtarları ile dernek üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan kongre, Türkiye Muhtarlar Birliği Derneği Federasyonu Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu’nun başkanlık yaptığı divan heyetinin oluşturulmasının ardından, yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporları okunarak ayrı ayrı ibra edildi.

DERNEK BAŞKANLIĞI ZOR BİR GÖREV

Raporların ibra edilmesinin ardından söz alan MUBİDEF Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bu birliğin devam etmesini diliyorum. Türkiye’de 80 bin tane dernek var. Ancak böyle birlik ve beraberlik içerisinde çok nadir dernekler vardır. Bu birlikteliği sağladığınız için sizi tebrik ediyorum. Dernek başkanlığı görevi zor bir görevdir. Ben de Belediye Başkanlığını bırakıp, dernek başkanlığı görevine başladım. O yüzden dernek başkanlarının dikkatli seçilmesi gerekir” dedi.

174 METREKARELİK ARSAYI DERNEĞİMİZE KAZANDIRDIK

Yaşı nedeniyle tekrar aday olmadığını belirten İnegöl Şavşatlılar Derneği Başkanı Vezir Turan ise, “Sizlerin destek ve güvenleri ile 2 yıllık bir zaman içerisinde sizlerden aldığımız güçle, hizmet alanlarımızda çalışma ve etkinlikler yaptık. İki dönem sizlerin isteği üzerine başkanlık yaptık ve bugün başkanlığı bırakıyorum. Kemalpaşa Mahallesinde bulunan 174 metrekarelik bir arsayı derneğimize kazandırdık. Bu arsayı derneğimize kazandırabilmek için çok çalıştık. Onun dışında derneğimiz adına topladığımız kurbanlık derilerinden, ihtiyacı olan üniversiteli öğrencilerimize burs verdik. Bunların dışında İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinliklerinde boy gösterdik.  Derneğimiz adına iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Üyelerimizin rızası olmayan hiçbir işe imza atmadık. İsteyen benden hesap sorabilir. Bizim veremeyeceğimiz hesap yoktur. Ben kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, yeni göreve gelecek arkadaşlara da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde, İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına Metin Elmacı getirilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Mustafa Zengin, Metin Demir, Mevlüt Bilgin, İlker Tokdemir, Oktay Yaran, Murat Aydın, İbrahim Ural,  Ahmet Bilgin, Murat Topal ve Bülent Yıldız seçildiler.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM

İnegöl Şavşatlılar Derneği Başkanlığına seçilen Metin Elmacı yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine destek veren, vermeyen tüm dernek üyelerine teşekkür ederek, “Derneğimiz kurulduğu günden beri faaliyetlerini en güzel şekilde sürdürmüştür. Bundan sonrada en güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Dernek kurulduğundan beri yönetimde yer alıyorum. Ancak buradan tüm üyelerimize seslenmek istiyorum. Belediye bize yeni arsa tahsis etti. Aidatlarımızı ödeyelim. Elimizi taşın altına koyalım. Bağışlar ile birlikte yeni binamızı yapacağız. Ben derneğimizin kurulmasında ve bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz de bundan böyle üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim