Dün dernek önünde düzenlenen törene Şavşat Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Arslan, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Aydın, yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı.

23 BİN 470 LİRA İLE ALINAN BİR TIR DOLUSU UN

Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Aydın, “İnegöl Şavşatlılar Demeği olarak Suriye´de devam eden iç savaş nedeniyle on binlerce insanın çaresizlik açlık içinde olduğunu görerek, Türkiye´mizin dört bir etrafında başlatılan yardım kampanyalarına bizde dernek üyelerimizle beraber katılmaya, destek olmaya, yardım etmeye karar verdik. İnegöl Şavşatlılar Derneğimizin binin üzerinde dernek mensubuna, üyelerimize mesajla ‘Halep´e bir çuval un gönder´ çağrısını yaparak yardım kampanyamızı başlattık. Dernek yönetimimize güvenen, üyelerimizin yardım çağrımıza gönüllü olarak severek katkıda bulunmaları, bizleri son derece memnun etmiştir. Geçmişte sosyal, kültürel ve yardım faaliyetlerinde bulunan İnegöl Şavşatlılar Derneği bugünde hayırsever üyelerimizden toplanan 23 bin 470 lira ile alınan bir TIR dolusu unu Suriye´ye, Halep´e kardeşlerimize gönderilmek üzere İHH´ya teslim ediyoruz. Ben buradan bu yardımın toplanmasına sebep olanlara, yardım yapanlara emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlik beraberliğimizin devamını dilerken, ülkemizi bölmeye çalışan iç ve dış mihraklara fırsat vermeyeceğimizi bildiriyor, şehit ve gazilerimize tüm kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyoruz. İnegöl Şavşatlılar demeği şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada birlik ve beraberlik içinde İnegöl´ümüze ve ülkemize hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

İNEGÖL´DEN HALEP´E 2 MİLYON LİRALIK YARDIM

2016 yılında İnegöl´den Halep´e 60 TIR yardım gönderdiklerini belirten İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı ise, “Böyle bir hayırlı işte emeğiniz bulunduğu için hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Suriye´nin durumunu hepimiz iyi biliyoruz. Bu savaş altıncı senesine girdi. Her iki saatte bir çocuğun öldüğü, toplamın da 450 bin insanın hayatını kaybettiği ve milyonlarca insanın da göçe zorlandığı bir duruma geldik. Biz İnegöl İHH olarak, İnegöl halkının destekleriyle 2016 yılında 60 TIR yardım gönderdik. Bugünde Sarı Caminin önünde 6 TIR uğurlayacağız. Toplamda 66 TIR göndermiş olacağız. Ve buda yaklaşık 2 milyon liralık bir rakama tekabül ediyor. Suriye´de neler var? Suriye´de hakikaten büyük bir yıkım, zulüm var. Orada 600 bin civarında yetim var. Bizim en büyük korkumuzdan bir tanesi de şu; bu yetimlere başkaları sahip çıkacak. Yarın veya öbür gün birer canlı bomba olarak ülkemizde ya da dünyanın herhangi bir yerinde patlatılacaklar. Suriye´de ki yıkımın maliyeti 255 milyar dolar. Biz İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Aralık ayında bin 500 TIR yardım malzemesini gönderdik. Cenab-ı Allah´tan dileğimiz şudur ki, bu savaş biran önce bitsin. Ve herkes huzurlu bir şekilde yaşamaya devam etsin” diye konuştu.

TÜRKİYE´NİN İÇİNDE OLMADIĞI HİÇBİR YER, DOĞRU, DÜRÜST ADALET BULAMAYACAKTIR

Şavşat Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Arslan ise, “Yapılan bu yardımların manası çok büyüktür. Türkiye´nin içinde olmadığı hiçbir yer doğru dürüst adalet bulamayacaktır. Müslümanlık adına, insanlık adına yaptığınız bu yardımları Allah kabul etsin” şeklinde konuştu.

Yapılan duanın ardından yardım TIR´ı Halep´e gönderilmek üzere İnegöl İHH yetkililerine teslim edildi. 

Editör: TE Bilişim