İnegöl’ün Mesudiye mahallesinde 14 yıldan bu yana kuaförlük yapan genç, 6 yıl önce öğrendiği bağlamayla birlikte söylediği türküler eşliğinde müşterilerin beğenisini topluyor. Kuaförlük sektörüne farklı bir bakış sunan Yusuf Sünbül, bağlamayla birlikte söylediği türkülerle iş potansiyelini artırdı.

12 yaşında çırak olarak girdiği meslekte usta kuaför olan Yusuf Sünbül, türküler eşliğinde eşini yapıyor. 6 yıl önce merak ettiği bağlamayı 6 aylık sürede öğrenen genç kuaför, işyerinde de çalıp söylemeye başlayınca, hayatı değişti. Müşterilerinin büyük beğenisini toplayan genç, bağlamayla birlikte hem türküler söylüyor hem de tıraş yapıyor.

MÜŞTERİLERDEN OLUMLU TEPKİ ALINCA…

Açıklama yapan Yusuf Sünbül, “14 yıldır bu mesleği yapıyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Mesleğimi yaparken hobi amaçlı da bir şeyler yapmak istedim. Bağlamaya merak saldım. 300 civarında bu ilçede kuaför var. Bende farklı olmak istedim. Bağlama çalmayı öğrendim. 6 yıldır bağlama çalıp, türküler söylüyorum. Dükkanımda bağlama çalıp türküler söylerken bazı müşterilerimizden olumlu tepkiler aldım. Müşterilerimizin sevdiğini görünce bende çalmaya başladım” dedi.

İŞLER AÇILDI

Bağlama çalıp türküler söylemeye başlayınca işlerin arttığını söyleyen Sünbül, “İşlerimiz daha da yoluna girmeye başladı. İş potansiyelimiz arttı. Saz ve söz eşliğinde müşterilerimizi memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Müşteri Yılmaz Kurşun ise, “Hem bağlama hem de türkü dinliyoruz. Başka bir yerde böyle bir şey görmedim. Memnunuz. Yusuf kardeşimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim