Sefertası Derneği Ba

Sefertası Derneği Başkanı Ali Doğan, 2011 yılı içerisinde dernek tarafından yapılan yardım çalışmalarını değerlendirdi. Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, yardımlar konusunda destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Derneğin 2003 yılında faaliyete başladığını belirten Doğan, "Verenin manevi, Alanın maddi sıkıntılarına çözüm bulma gayretimizi, verenin emanetini alana ulaştırma bilinci ile titizlikle çalışarak, Allah'a hamdüsenalar olsun ki, dokuz yılı doldurduk. Her yıl sonunda derneğimizin yaptığı bir yıllık yardımları, toplam olarak yardımsever halkımızla paylaşmaktayız" dedi.

267 BİN LİRA DESTEK ALDIK

2011 yılında derneğe 104 bin 54 TL nakit, 163 bin 112 TL tutarında ayni olmak üzere toplam 267 bin 166 TL bağış yapıldığını kaydeden Doğan, "Düzenlediğimiz kampanyalar ve projeler vesilesiyle giyim, gıda, sağlık, elektrik-su faturası, eğitim, nakit, tüp ve ev eşyası yardımı olarak ihtiyaç sahiplerinin  ihtiyaçlarını gidemeye çalıştık" diye konuştu.

GELENEKSEL İFTAR ŞENLİĞİ

Ramazan ve Kurban Bayramlarında bayramlık giyim yardımları ve eğitimin başlangıcında okul kıyafetleri, kırtasiye yardımlarının her yıl düzenli olarak yapılmakta olduğunu, yine her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak iftar programı düzenlendiğini, bu yıl da 250 yetim ve yoksul çocuk ve ailesi ile birlikte iftar yapıldığını hatırlatan Doğan, "Yine yıl içerisinde başvuran veya tespiti edilen muhtaç ailelere, ayda bir, iki ayda bir, üç ayda bir olmak üzere yönetim kurulumuz tarafından gıda yardımı kararı alınan ailelere, periyodik gıda yardımı yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

2011 YILI VERİMLİ GEÇTİ

2011 yılında Gıda Bankasından 35 bin 215 TL gıda yardımı, giyim mağazasından bin 461 kişiye 116 bin 880 TL giyim yardımı, 478 aileye 62 bin 68 TL tutarında ev eşyası yardımı, 191 öğrenciye 22 bin 440 TL eğitim yardımı, 27 aileye 4 bin 480 TL tutarında 320 torba kömür yardımı, 14 kişiye 3 bin 400 TL tutarında sağlık yardımı, 27 aileye bin 83 TL tutarında elektrik-su faturası yardımı, 71 aileye 21 bin 600 TL nakit yardım yapıldığının altını çizen Doğan, "Yapılan bu yardımların dışında geçtiğimiz Kurban Bayramında 19 hisse Kurban bağışı ve 27 hisse Adaklık Kurban bağışı kabul edilmiş olup, etleri bayramın 2. günü parçalanmış ve 3’er kilogram olarak yardım yaptığımız ailelerimize dağıtılmıştır. Ayrıca yılın değişik günlerinde yapılan adaklık kurban bağışları, tarafımızdan kesilmekte ve gıda bankamızdan gıda yardımı alan ailelere dağıtılmaktadır" ifadelerini kullandı.

VANLI AİLELER DE UNUTULMADI

Van Depremi nedeniyle İnegöl’e gelen ve yerleşen 13 aileye gıda, giyim, ev eşyası gibi yardımların yapıldığını vurgulayan Doğan, "Yardımlarını yoksullara ulaştırmakta derneğimizi tercih, eden İnegöl’ün iyilik sever insanlarına, bize duydukları güvenden dolayı teşekkür ederiz. Sizlerin destekleriyle daha da güzel hizmetleri birlikte başaracağımıza ve yoksul insanlarımızın sıkıntılarını birlikte paylaşarak, azaltacağımıza inanıyoruz. İyi ki varsınız" dedi.

Editör: TE Bilişim