İnegöl’deki yardım k

İnegöl’deki yardım kuruluşlarından biri olan Sefertası Yardım Derneği Başkanı Mustafa Kara, dernek merkezinde dün saat 11.00’de düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayı içerisinde, Ramazan bayramında ve eğitim öğretim yılının start alması nedeniyle, bir süre önce başlattıkları 3 ayrı proje ile İnegöl'deki dar gelirli ve yoksul insanlara ile yetim çocuklara gıda, giyim ve eğitim yardımları yaptıklarını bildirdi.

‘YETİM ELLER KALEM TUTUYOR’

Sefertası Derneği Yönetim Kurulu üyeleri İlhan Tatlı, Hacı Edil ve Sekreter Caner Tolga Kaya’nın hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Sefertası Yardım Derneği Başkanı Mustafa Kara, 2009 - 2010 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle başlattıkları "Yetim Eller Kalem Tutuyor" projesi kapsamında yetim çocuklara okul kıyafeti, kırtasiye ve ayakkabı yardımı yaptıklarını belirterek, “Yoksul ailelerimizin bu konudaki yaşadıkları sıkıntıya en etkili çözüm olduğumuzu düşünerek, yetim ve yoksul çocukların eskimiş, yırtılmış kıyafetlerle okula giderek orada eziklik hissetmemesini ve eğitimlerini en güzel şekilde yapmasını sağlamaya çalıştık. Yoksulluğun kaynağından olan eğitimsizliğinde önüne geçebilmenin mücadelesini verdik. Bu konuda her yetim çocuğumuz, kendi okullarına özel eğitim kıyafetlerini anlaşma yaptığımız bir konfeksiyondan aldılar. Okul heyecanı ile yeni kıyafeti giyen yetim çocuklarımızın yüzlerindeki sevinç hepimizi ziyadesiyle mutlu etti” dedi.

"500 YETİM 500 BAYRAM"

“Ramazan sonunda bayramı en güzel yaşaması gereken çocuklarımız olması gerektiği için onları düşünmeden, sevindirmeden geçmek olmazdı” diyen Başkan Mustafa Kara,  her bayram yapmaya gayret ettikleri bu güzel hizmeti, geçtiğimiz Ramazan Bayramında da "500 Yetim 500 Bayram" kampanyası ile başlattıklarını, bu proje ile de çocuklarımıza bayramlık giyim yardımı yaptıklarını söyleyerek, “Ayakkabı, pantolon, tişört, gömlek, çorap ve benzeri giyim yardımlarıyla bu bayramda yoksul çocuklarımızı hüzünlü bırakmadık ve onların bayram sevinci olduk. Bayramlık kıyafetlerini yine sevinçle, tebessümle, neşeyle giyindiler. Yine ayrı bir sevinci daha çocuklarımızla birlikte yaşadık” diye konuştu.

863 YETİM BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI

Bu iki hayır projeleri ile Sefertası Derneği olarak 863 yetim çocuğun hem eğitim hem de bayram sevinçleri olduklarının altını çizen Sefertası Derneği Başkanı Mustafa Kara, 863 yetim çocuğun yardım sever insanların bağışlarıyla bayram sevincini yaşadığın ve yeni okul kıyafetleriyle okullarına başladıklarını, 863 çocuğun yüzündeki sevinci, gözündeki heyecanı görmek Ramazanın tatlı telaşı içinde kendilerine ayrı bir haz verdiğini kaydetti.

BU RAMAZAN YETİM KALMASIN

Ramazan ayına özel olarak, ‘Bu Ramazan Yetim Kalmasın’ projesiyle başlattıkları gıda yardımlarını, Ramazan ayının birinci gününden itibaren yeni tespit ettikleri yoksul ve dar gelirli ailelere, Derneğin Gıda Bankasından Ramazan süresince gıda yardımlarına devam ettiklerini de hatırlatan Kara, “Yıl içerisinde ise periyodik olarak gıda yardımı yaptığımız yoksul aile listemizi, diğer yardım kuruluşları ve gıda yardımı dağıtan özel firmalarla paylaştık. Aynı ailelere yardımın ikinci kez gitmesini önlemek için onlara listelerimizi Ramazanın başında verdik. Onların ulaştıramadığı ve derneğimizin yeni tespit etmiş olduğu ailelere bizler gıda yardımımızı yine gıda bankamızdan yaptık. Bu konuda önemli bir sorunu çözme girişiminde bulunduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü İnegöl' de Ramazan ayı içerisinde birçok iş adamı gerek gıda poşeti, gerekse gıda fişi yaptırarak pek çok sayıda insana bunları dağıtmaktadır. Bunun böyle olduğunu her Ramazanda görmekteyiz” şeklinde konuştu.

HAYIR SEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bundan sonraki zamanlarda gıda yardımı yapmak isteyen iş adamlarının Sefertası Derneği’nden yardım yapılacak listeyi temin edebileceğini söyleyen Kara, “Bu konuda bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu hayırlı hizmetlerimizle İnegöl'ümüzdeki yoksullara, dar gelirlilere ve yetim çocuklara yardımseverlerimizin zekat, fitre ve bağışlarını ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık. Dileriz ki, yoksul bir insanımız dahi kalmasın ama her geçen gün yoksul insanlarımızın sayısı giderek artmaktadır. Bu her duyarlı insan için üzücü bir durumdur. Bizlere düşen görev, mağdur insanlarımızı düştükleri sıkıntılardan kurtarmaya çalışmak ve bu nedenle olabilecek kötülükleri önlemek amacıyla gereken yardımı yapmaktır. Yukarıda belirttiğimiz üç ayrı hizmet projemiz için derneğimize yardımda bulunan iyiliksever insanlarımıza, yardımlarını yoksullara ulaştırmakta derneğimizi tercih ettikleri için, yoksula, yetime ulaşacağına inanarak ve güvenerek zekat, fitre ve bağışlarını bizlere teslim ettikleri için iyiliksever bağışçılarımıza yetim ve yoksul insanlarımız adına canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim