Kurşunlu Mahallesi’nde bulunan ve Şehit Hüseyin Gencer’in adını taşıyan park, İnegöl Belediyesi tarafından yenileniyor.
İnegöl Belediyesi, Kurşunlu Mahallesi Eskişehir Caddesi üzerinde bulunan Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Gencer Parkının yenilenmesi için çalışmalara başladı. 3000 m2 alan üzerinde bulunan parkta çocuk oyun alanlarından spor alanlarına, oturum ve yürüyüş yollarından ailelerin keyifli vakit geçirebileceği yeşilliklere kadar tüm detaylarıyla düşünülen parkın kurban bayramına kadar tamamlanması hedefleniyor.
Belediye Başkanı Alper Taban, dün beraberindeki heyetle birlikte düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Burada bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Bugün Kurşunlu Mahallemizdeyiz. Burada geçmişte var olan parkımızla ilgili düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Gencer Parkımızı bulunduğu noktadan daha güzel bir noktaya getirmek için elbirliği ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şehidimiz Hüseyin Gencer’i de anmadan geçemeyeceğim. 10 Ağustos 2017 yılında Bingöl’de şehit düşmüştü kendisi. Tekrar Allah’tan rahmet diliyorum kendisine ve tüm şehitlerimize. Beraberinde ailemize tekrar sabırlar diliyorum. İnşallah onların isim ve hatıralarını yaşatabilmek adına burada çok güzel bir parkı hayata geçirmiş olacağız” dedi.
Çalışma hakkında da bilgiler veren Taban, şöyle devam etti: “Burada geçmişte yapılmış ve 3000 m2 alan üzerinde hayata geçirilmiş parkımızı daha güzel bir hale getireceğiz. 500 m2 üzerinde planlanan bir proje uyguluyoruz. Bu projenin 215 m2’lik alanında da çocuk oyun parkı oluşturuyoruz. Hemen yanında bir fitness alanımız olacak. Sert zemin uygulamalarıyla beraber güzel bir oturum ve yürüme alanları oluşturacağız. Arkadaşlarımız parkın etrafındaki mevcut tel örgüleri de yenileyerek çıkan malzemeyi de farklı alanlarda tadilat amaçlı kullanacaklar. Yakın bir zamanda çalışmaya başladık ama hedefimiz bayrama kadar burayı açıp kullanıma sunmak. Yapılan çalışmanın mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.”
KURŞUNLU İNEGÖL’ÜN GÖZ BEBEĞİ OLACAK
“Kurşunlumuzla ilgili yakın gelecekte çok daha güzel işleri hayata geçirmek istiyoruz. Başta içme suları olsun, yolları, alt yapısı, bölgenin turizm değeri, tarım değeri olsun bunların da parlatılmasıyla, ekonomik değer olmasıyla alakalı mücadelemizi devam ettiriyoruz. Ben gelecekte şehrimizin göz bebeği olacak bir bölge olduğunu da görebiliyorum. Bununla ilgili planlarımızı oluşturarak adım adım istediğimiz noktaya ulaşmak istiyoruz. Asıl amacımız da buradaki insanların huzurlu bir şekilde refahının artmasını sağlamak.”

Editör: TE Bilişim