CHP İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Okan Göktaş yaptığı açıklamada; “Zihnimiz Mehmetçik ile nöbette, kalplerimiz ordumuz ile birlikte atmakta. Partimizin her bir üyesi şehit ailelerinin gönüllü hizmetkârıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Okan Göktaş yaptığı açıklamada “Dün gece 22.00 sularında İdlib'ten gelen haberlerle hepimizin yüreğinde aynı acı ve öfke birikmiş, hepimizin ruhu taziye evine dönüşmüştür. Gidip görmediğimiz coğrafyada bizlere ait olmayan bir savaşta aldığımız darbeler bizi derinden yaralamıştır ve artık bu milletimizin meselesi haline gelmiştir.  Bu süreçte tüm zihnimiz Mehmetçik ile nöbettedir ve kalplerimiz ordumuz ile birlikte atmaktadır. Partimizin her bir üyesi şehit ailelerinin gönüllü hizmetkârıdır.”

Şehitlik makamının önemine vurgu yapan Okan Göktaş, “Şehit olmak bu milletin her bir ferdi için yüce bir şereftir fakat askeri bir operasyonda kayıp vermemek de devletimizin bir sorumluluğudur. Kahraman Mehmetçiklerimiz gitmediğimiz, görmediğimiz, bilmediğimiz bir coğrafyada hava desteğinden yoksun kaldığı için şehit düşmüştür. Hatırlatmak isteriz ki; Hem bu ülke hem Cumhuriyet Halk Partisi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. Köklerimiz Kuvva-i Milliye'dir. Dolayısıyla hem Cumhuriyet Halk Partisi hem Anadolu'da aynı ekmeği bölüştüğümüz Türk Gençliği devletimizin çelikten çekirdeğidir. Halk Partisi siyasi geleneği; Hatay meselesi gündeme geldiğinde çizmelerini bağlamış, ambargo altında Beşparmak Dağları'nı arşınlamış bir siyasal gelenektir. Bugünün idarecilerine Mustafa Kemal Atatürk ile sesleniyoruz. "Ulusun yaşamı tehlike ile karşı karşıya kalmadıkça savaş; bir cinayettir." Bu şiar mümkün değilse bizlerin yolu geçmiş ile aynıdır. "Yeni şartlarla yeni bir sistem ve yeni bir dünya kurulur, Türkiye de bu yenidünya içinde yerini bulur!" Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar, kederli ailelerine başsağlığı dileriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim