Geçtiğimiz hafta son

Geçtiğimiz hafta sonu İnegöl Belediyesi tarafından şehit ve gazi yakınları için Çanakkale’ye gezi düzenlendi. Cumartesi gecesi Ziraat Bankası önünden iki otobüsle hareket eden, şehit ve gazi yakınları Çanakkale’nin tarihi güzelliklerini ve şehitliklerini gezerek tarihi ruhu yaşadılar.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARIMIZ BİZE EMANETTİR

Tarihin gördüğü en büyük savunma savaşının yaşandığı Şehitler diyarı Çanakkale'ye hafta sonu yapılan gezi öncesi, Şehit ve Gazi yakınlarını uğurlamaya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, “Gazi ve şehitlerimiz vatanımızın varlığının ve bağımsızlığının milli birer sembolüdür. Gazilerimizin ve şehitlerimizin aileleri, eş, çocuk ve anne babaları da bizlere birer emanettir. 19 Eylül günü törenini gerçekleştirdiğimiz ‘Gaziler Günü’nde, Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş, Kaymakamımız Sayın Durmuş Gençer ile birlikte, Gazi ve Şehit ailelerine Çanakkale Gezisi sözü vermişlerdi. Düzenlediğimiz gezi ile bu sözümüzü yerine getirmiş oluyoruz. Bu gece, 30 Gazi ve Şehit ailesinden toplam 80 kişiyi Çanakkale’ye uğurluyoruz.” dedi.

GEZİNİN TÜM MASRAFLARI BELEDİYEDEN

İnegöl Belediyesi olarak, Şehit ve Gazi ailelerinin ulaşımlarını,  gezi organizasyonlarını, rehber ihtiyaçlarını ve kumanyalarını karşıladıklarını ifade eden Şen, gezinin sağlık ve esenlik içerisinde geçmesi temennisinde bulunarak geziye katılanlara hayırlı yolculuklar diledi.

Rehber eşliğinde yapılan, Şehit ve Gazi yakınları ile eş ve çocuklarının da katıldığı gezide, Kilitbahir, Seyit onbaşı, Büyük Abide, Morto Koyu, Yahya Çavuş Anıtı ve Ertuğrul Koyu, Zığındere Sargıyeri Şehitliği, Seddülbahir, Kocaçimen Tepe, Conk Bayırı, Çanakkale şehir içi, Çimenlik Kalesi ve Nusret Mayın gemisi gibi tarihi atmosfere sahip yerler gezildi.

Gezi sorası katılımcılar, böyle bir gezi düzenlediği için Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve gezi boyunca yakından ilgilenen Belediye yetkililerine teşekkür ettiler.

Akşam saatlerinde ziyaretlerini tamamlayan Şehit ve Gazi yakınlarının İnegöl’e dönüşleriyle  anlamlı Çanakkale gezisi son  buldu.

Editör: TE Bilişim