İlçe Tarım Müdürü Ma


İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Perşembe günü Şehitler köyü mevkiinde meydana gelen dolu afetinin, ekili olan arazilerin üçte birlik bölümünde, yaklaşık 5 bin dekarlık bir alanda etkili olduğunun belirlendiğini ifade etti.

Önceki gün Bursa İl Tarım Müdürü Kasım Piral, İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Destekleme Şube Müdürü Ömer Ceylan, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Murat Gültekin ve Mehmet Altınay, Şehitler Köyüne giderek gerekli incelemelerde bulunup, köylülere geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, "Perşembe günü saat 15.30 sıralarında yağan dolu, özellikle köyde ekili olan arazilerin üçte birlik bölümünde, yaklaşık 5 bin dekarlık bir alanda etkili oldu. Köyde erik başta olmak üzere kiraz, şeftali, armut gibi meyveler ile ayçiçeği, buğday ve diğer bitki türleri yetiştirilmektedir" dedi.

5363 Sayılı TARSİM Yasasının yürürlükte olduğunu, bu yasa ile dolu, kırağı, don ve buna benzer tarımsal açıdan risk altında olan bütün ürünlerin sigorta kapsamına alındığını ifade eden Bursa İl Tarım Müdürü Kasım Piral ise, çiftçilerden, yüzde 50'si devletçe karşılanan bu sistemden faydalanmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim