Belediye Başkanı Alper Taban, 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında İnegöl’e gelen konuklar ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçen komisyonlara teşekkür yemeği düzenledi. Salı akşamı Köfteci Eşref’te düzenlenen yemeğe; misafir ekiplerin yöneticileri, yerel kültür derneklerinin temsilcileri, kültür komisyonu üyeleri ve yurt dışından gelen delegasyonlar katıldı.

“ŞEHRİMİZE HER GELEN MİSAFİR BAŞ TACIMIZDIR”

Yemek sırasında misafirlerle sohbet edip festival ve şehre ilişkin konuşan Başkan Taban, yemeğin ardından konuklarına hitaben bir konuşma da yaptı. Taban, “Burada olmanızdan dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Şehrimize her gelen misafir bizim için önemlidir, baş tacıdır. Biz misafirlerimizi en güzel şekilde şehrimizde ağırlamak isteriz. Kültür sanat festivalimiz vesilesiyle bir araya geldik. Bu yıl 31’incisini geçekleştiriyoruz. İnşallah nice 30 yıllar daha bu festival sürer” dedi.

SİZLER OLMASANIZ BÖYLE BİR ORGANİZASYONU TEK BAŞIMIZA YAPAMAYIZ

Festivali İnegöl Belediyesi’nin tek başına yapmadığına ve sahne arkasında bu işin asıl kahramanlarının yer aldığına dikkat çeken Başkan Taban, “Beraberinde misafirlerimiz olduğunu söylemiştik. Kuzey Osetya’dan, Kazakistan’dan, Kosova’dan, Bosna Hersek’ten, KKTC’den Makedonya’dan ve Kostarika’dan ekiplerimiz var. Burada da bu ekiplerimizin yöneticileri var. Beraberinde yine derneklerimizin yöneticileri, kültür komisyonu üyelerimiz ve delegasyon üyelerimiz var. Bunu hep birlikte bir fotoğrafın parçaları gibi bir araya getirdiğimizde esas fotoğrafı o zaman yakalıyoruz. Sahnede belki sahnelenen oyunu gördüğümüzde arkasındaki emeği göremiyoruz ama bu işin mutfağında sizler varsınız. Ben başta kültür komisyonumuz olmak üzere çalışma arkadaşlarıma, dernek yöneticilerimize ve misafirlerimize, delegasyonlarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kültürlerin kaynaşması, bu ilişkilerin devam ettirilebilir olması adına da gayretiniz karşılık bulmuş oluyor. Eğer sizler olmasanız İnegöl’de böyle bir organizasyonu tek başımıza başarmamız mümkün değil” diye konuştu.

TAM BİR KÜLTÜR FESTİVALİ

Taban, konuşmasında Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasına da değinerek şöyle devam etti: “Çarşamba akşamı bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz Altın Mobilya Halk Dansları yarışmamızı gerçekleştireceğiz. Biz de merakla bekliyoruz. Festivalimizin olumlu yansımasını da görüyoruz. Vatandaşlarımızdan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Festivalimiz tam bir kültür sanat festivali olarak gerçekleşiyor.”

Editör: TE Bilişim