Prof. Dr. Selçuk Yah


Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu öğrencilerinin 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında yaptıkları Görsel Sanatlar dersi etkinlikleri kapsamındaki peyzaj, kolaj, yağlı boya, rölyef, ve atık malzemelerden yapılan tabloların sunulduğu Resim Sergisi, Özdilek Alışveriş Merkezinde, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri, öğrenciler ve Alışveriş Merkezine gelen müşterilerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu müdürü Kadir Filiz, Eko Okullar Projesi kapsamında yer alan “Atık Malzemelerin Kullanımı” ile oluşturulan tablolara dikkati çekti. Lavabo gideri, kapı menteşesi, vidalar, anahtarlar, ev eşyalarının çeşitli atık aksesuarlarının tablo oluşturularak ve süslenerek evlere tekrar dönmesinde ve böylece doğayı kirletmeden tekrar geri dönüştürülmesinde yaratıcılığın sınırlarının bulunmadığını söyleyen Müdür Filiz, çalışmalarda emeği geçen öncelikle Görsel Sanatlar öğretmeni Arzu Hatipoğlu’na ve öğrencilere teşekkür ederek, okul başarısında bir ekip çalışmasının bulunduğunu belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, konuşmasına başlamadan önce, çalışmalarından dolayı resim öğretmeni Arzu Hatipoğlu ve öğrencileri tebrik ederek çiçek verdi. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulunun açılmasının kısa bir geçmişi olmasına, rağmen eğitim-öğretim, sanatsal ve sportif faaliyetlerde gösterdikleri başarılarla İnegöl’de markalaşan bir okul olduğunu, bu başarıyı önümüzdeki SBS sınavlarında da göstereceklerini temenni ettiğini belirten Mehmet Baştürk, bütün öğrencilere başarılar diledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin’de bilhassa geri dönüşüm konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okuluna teşekkür etti. Özdilek Alış Veriş Merkezi İşletme Müdürü Alim Durmaz ve mağaza müdürü Cahit Akyüz   ise, bu tür çalışmalara ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını eğitim öğretime, sanatsal faaliyetlere katkıda bulunmaktan onur duyduklarını söylediler.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Resim Sergisi izlenime açılarak, gezildi.

Editör: TE Bilişim