Anavatan Partisinin


Anavatan Partisinin, yaklaşık bir yıl önce Demokrat Partisi ile  birleşmesi, siyasete Demokrat Partisi (DP) çatısı altına devam edilmeye başlanmasının ardından  İnegöl iİçe teşkilatının meydana gelen yönetim belirsizliğine, DP Bursa İl Yönetim Kurulu eski üyesi, İnegöl’ün sevilen simalarından, Kamil Koç Otobüs İşletmesi İnegöl Yazıhanesinin,  Edirne Ciğercisi ve Sani Emlak firmalarının sahibi Selim Sani’nin DP İnegöl İlçe Başkanı olarak göreve getirilmesiyle son verildi.
Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.00’de, DP Bursa İl Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, İl yönetim kurulu üyeleri, DP İnegöl İlçe eski Başkanı Refik Tabakoğlu ve Başkan Yardımcısı İnegöl Belediyesi eski Başkanı Cemal Arık, DP eski İl Genel Meclis üyesi Ahmet Uğur ve bazı partililerin katılımı ile Enver İnegöl köftecisinde basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Abdullah Biçen, DP İnegöl İlçe Başkanlığı’na Selim Sani’yi getirdiklerini bildirdi.
DP’nin yaklaşık 10 ayı aşkın bir süredir  boş olan İnegöl İlçe yönetimini oluşturmakla ilgili yoğun bir çalışma yaptıklarını ve çalışmalar neticesinde İnegöl’ün sevilen ismi Selim Sani’yi DP İlçe Başkanlığı’na atadıklarını belirten Abdullah Biçen,  “DP, İnegöl’de her zaman olduğu gibi tekrar eski gücüne kavuşacaktır. Atamış olduğumuz Başkanımızla, önümüzdeki Kasım ayı başında DP İnegöl İlçe kongresini gerçekleştireceğiz. DP, her zamanki gibi  demokrasi, cumhuriyet ve  birlik beraberlikten  yana olan ilkelerini sürdürmeye devam edecektir. Selim Sani’nin Başkanlığında oluşturulacak yönetimle güzel bir mesafe kat edeceğimize inanıyorum” dedi.
Emanet olarak başka partilere giden oyları, tekrar DP çatısı altında toplamakla ilgili bir yol haritası belirlediklerini ifade eden Biçen, “İlçe ve İl kongrelerimizi tamamlanması konusunda hızla çalışıyoruz. Türkiye siyasetinde yolumuza devam edeceğiz. AK Partinin Türkiye’deki siyasetinin bu güne kadar esnafımızı, çiftçimizi, sanayicimizi, işçilerimizi, emeklilerimizi ne kadar mutsuz ettiğini, onların ‘Türkiye çok iyi yönetiliyor’ demelerine rağmen, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini hepimiz görmekteyiz.  Yapılacak genel seçimlerde DP’nin eski gücüne kavuştuğunu ispatlamak için çalışacağız” diye konuştu.
İl Başkanı Biçen, “Anavatan ve Doğru Yol partilerinin birleşmesinden dolayı sıkıntı olduğu söyleniyordu. Bu bir gerçek kaçınılmazdı. Ama geçen süreçte bu durum aşılmış oldu. Bundan sonra sıkıntı olmayacaktır” şeklinde konuştu.
HEDEF MECLİSTE YER ALMAK
Hedeflerinin, amaçlarının meclise girmek olduğunu vurgulayan Biçen, “En son 1991 yılı ile 2002 yılı arasına kadar yüzde 28’lik bir oy potansiyelimiz vardı. Bu oy potansiyelimizin daha yukarı çekilmesi konusunda kararlıyız. 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde, İnegöl ilçe teşkilatından milletvekili adayının  listemizde olacağını bildirmek istiyorum. Çünkü İnegöl bizim için önemli bir ilçemiz. İlçe Başkanımız Selim Sani’ye başarılar,  tüm İnegöllülere hayırlı olmasını diliyorum”  dedi.
DP İlçe Başkanlığına getirilen Selim Sani ise, DP İlçe İnegöl İlçe Başkanlığı görevine seçilmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu görevin bana verilmesinden dolayı büyük mutluluk duydum. Beni bu göreve layık gören İlçe Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. 10 aylık bir boşluk olabilir, buna da bir dinlenme süreci diyelim. İl Başkanımızın İnegöl’ü ne kadar  önemsediği, genel seçimlerde İnegöllü bir Milletvekili adayını listeye almak istemesinden ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Katılımlarından dolayı basın mensuplarına da teşekkür eden Başkan Selim sani, “Partimizle veya başka olaylarla alakalı bilgileri benden alabilirsiniz. Dolayısıyla hiçbir konuda da tekzip yapmamış oluruz. Özellikle konuları kaynağından, yani benden öğrenirseniz çok sevinirim. Siz basın mensuplarından asla bir şey saklamayacağım” dedi.
Hemen yönetim kurulu listesi hazırlama çalışmalarına başlayacağına da işaret eden Başkan Sani, İlçe kongresini önümüzdeki  Kasım ayı içerisinde mutlaka gerçekleştirip, yönetimi resmileştireceklerini ve ardından hızla seçim çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim