İftara Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Sinan Kağan, İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, Kafkas Folklor Derneği Başkanı Nedim Sevim, Kafkasspor Başkanı Sabahattin Ordu, emekli Emniyet Müdürü Nurettin Örnek ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile oldukça kalabalık mahalle sakini katıldı.

115 MİLYONLUK BİR CİRONUN DÖNDÜĞÜ BİR YER

Yaklaşık 850 kişinin katıldığı iftar yemeğine katılanlara teşekkür eden OYDER Başkan Sabri Şen, iftar organizasyonunu muhtarlık ve kooperatif ile ortaklaşa düzenlediklerini ifade ederek, “İlkini düzenlediğimiz ve yoğun bir katılımın gerçekleştiği iftar programında söylediğimiz gibi Hilmiye mahallesi sınırları yaklaşık 115 milyonluk bir cironun döndüğü bir yer ve bu rakam daha da artacaktır. Bu konuda özellikle gençlerimiz geleceklerini düşünürken, bu gerçeği göz ardı etmesin” dedi.

GÜRCÜ KÜLTÜRÜ KARAKTERDİR, KİŞİLİKTİR

Hilmiye mahallesinin Türkiye’nin en uzun ikinci köyü, Marmara bölgesinin ise en uzun köyü olduğunu bildiren Başkan Şen, “Toplamda 3 kilometre uzunluğunda meskun alanı vardır. Ayrıca rakım 435 m. olup, İnegöl’e 27 kilometre mesafededir. Ayrıca Gürcü kültürü folklor ve dilden ibaret değildir. Gürcü kültürü karakterdir, kişiliktir” dedi.

Başkan Sabri Şen, OYDER olarak daha farklı projelere imza atmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Hem doğa hem de sosyal çalışmalarda başta bölgemiz olmak üzere İnegöl için çalışmaya devam edeceğiz. Bizim böyle bir çalışma içinde olduğumuzu tüm ilçe halkımıza bildiririz” diye konuştu.

İftar programlarına katılan herkese teşekkür eden Şen, “Sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmadılar. Daha sonra yapacağımız çalışmalarda kendileriyle yine istişare halinde olacağız. Söylediğimiz gibi projelerimiz tamamen ülke menfaati ve halkımızın geleceği için yapılan çalışmalardır. Halkımız, Oylat Doğa Koruma Derneğini daha farklı düşünsün ve öyle değerlendirsin. Çünkü yapacağımız çalışmalarla bunu göstereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim