İnegöl'ün kırsal 3 mahalledeki seralar yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Yaklaşık 3 milyon TL zararın oluştuğu öğrenildi. Kırsal Çeltikçi, Kıran ve Kayapınar mahallelerindeki seraların bir kısmında çökme yaşandı.
Çeltikçi Mahallesi’de serası çöken çiftçi Ümit İpek yaptığı açıklamada “40-50 cm kar yağmasından dolayı seralarımız çöktü. 7 bin 500 metrekare alanda marul ekimi yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta burada çekim yapmıştık gayet güzel  -bir hafta sonra ise başımıza bu olay geldi.” Dedi.
800 bin TL zararının olduğunu ifade eden İpek “Sigortamız var TARSİM’in yapması gerekeni bekliyoruz. Ama burayı ayağa kaldırmamız lazım. Bizim burada hasarla ve sebze ile beraber 800 bin TL zararımız var. Ufak seralar yıkılmadı büyük seralar kar yükünü kaldıramadı sadece ama bu kar yağışı bir gün daha devam etsin ufak seralarda yıkılacak.” İfadelerini kullandı.
ÇİFTÇİ MAĞDUR OLMAMALI
Çiftçinin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik “Gördüğünüz gibi seralar çökmüş durumda. Kıran, Kayapınar ve Çeltikçi Mahallerimiz ’de seralar çöktü.  Bizim burada daha önce göçmeler olduğu için çiftçilerimizi TARSİM sigortasına yönlendiriyorduk. Az sonra buraya sigortacılar gelecek önemli olan burada çiftçinin mağdur olmaması. Biran önce çiftçimizi ayağa kaldırmamız lazım.” dedi

Editör: TE Bilişim