Atatürk İlköğretim O

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü  ve Okul Aile Birliği tarafından, geçtiğimiz Cuma günü akşam saat 19.30’da İmren Izgara salonunda düzenlenen, 2. Geleneksel Veli-Öğretmen Kaynaşma yemeğinde, 41 yıldan bu yana görev yapıp emekli olan Okul Müdürü Şeref Çiftçi'ye de veda edildi.
Yemeğe, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile Şube Müdürleri Özer Yılmaz ve Tahsin Çetinkaya, Atatürk İlköğretim Okulunun müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.
Yemeğin ardından bir konuşma yapan Okul Aile Birliği Başkanı Hatice Eren, Atatürk İlköğretim Okulu’nun 2. Geleneksel Veli-Öğretmen Kaynaşma yemeğini düzenlediklerini ifade ederek, yemeğe katılan herkese teşekkür etti. Eren, emekli olan Müdür Şeref Çiftçi'ye bundan sonraki hayatında başarılar diledi.
Emekliye ayrılan Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Şeref Çiftçi ise, “Atatürk İlköğretim Okulu olarak geleneksel öğretmen veli yemeğinin ikincisini düzenlemiş bulunuyoruz. Bu önemli güne katılımınızdan dolayı okulum ve Okul Aile Birliği adına teşekkür ediyorum. Atatürk ilköğretim Okulunun, öğretmen, veli ve öğrenci potansiyeli bakımından ilçenin en iyi okullarından birisi olduğunu belirtmekten gurur duyuyorum. Ben Kasım 1970'te göreve Muş'un Bulanık Yoncalı köyünde öğretmen olarak başladım. 1974'te Bursa'nın Orhaneli Çınarcık Köyü ilkokuluna Müdür yetkili öğretmenliğine, 1977 yılında İnegöl Eskikaracakaya Köyü ilkokulu Müdür yetkili öğretmenliğine, 6 Haziran 1979 tarihinde İnegöl Şakir Lakşe İlköğretim Okulu öğretmenliğine, 1985'te aynı okulda Müdür Yardımcılığına, 1992 yılında ise İnegöl merkez Sinanbey ilköğretim Okulu Müdürlüğüne, 28 Haziran 2010 tarihinde de Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğüne atandım. Bu okulda 22 aydır çalışıyorum. Bu uzun tecrübe döneminden sonra okulda iyi işler yaptığıma inanıyorum” dedi.
BORCUMUZ YOKTUR
Müdür Çiftçi, “Okula geldiğimde az da olsa borç vardı. Biz bu borcu kapattık. Okulun iç dış boya badanasını yaptık. Giriş ve çıkış kapılarını yeniledik. Anasınıfını düzenledik. Fen Laboratuarını yeniledik. Kantine doğal gaz aldık. Borcumuzda yoktur. Tüm bunları siz değerli yönetici, öğretmen ve velilerimizle yaptık. Eğitim öğretim konusunda okulumuz başarılıdır. İlçenin yapmış olduğu ortak sınavda devlet okulları arasında 2. Okul olduk. Matematik olimpiyatlarında 4 bronz, 2 gümüş ve 2 altın madalya aldık. Sporda Yıldız Futbol takımımız ilçe birincisi oldu. Arkadaşlar ben 16 Nisan 2012 tarihinde aranızdan ayrılıyorum. Kendim için sizlerden bir şey istemedim, kırmadım ama öğrencilerim için istedim, sizleri istemeden de kırdıysam özür diliyorum. Hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu.
41 KERE MAŞALLAH
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, Atatürk İlköğretim Okulunun, İnegöl’ün köklü okullarından birisi olduğunu belirterek, “Atatürk İlköğretim Okulu, elde ettiği başarılar ile devamlı adından söz ettiren okullarımızdan birisi olmuştur. Okul Müdürümüz Şeref Çiftçi kendi isteği ile emekliye ayrıldı. Müdürümüz, Okulumuza 2 yıl boyunca güzel hizmetler etti. Milli Eğitim camiasında 41 yıl görev yaptı. 41 kere maşallah” diyerek, bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diledi.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, emekliye ayrılan Şeref Çiftçi’ye 41 yıllık hizmetinden dolayı çiçek ve plaket verirken, Okul Aile Birliği ve öğretmenler tarafından ise çiçek takdim edildi.

 

Editör: TE Bilişim