Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Dönmez, servisçi esnafının güzergâh sorununu meclise komisyonuna önerge verdiklerini açıkladı.

İnegöl’ün ciddi bir işçi nüfusu olduğundan bahseden Dönmez, çevre ilçelerden işçi taşıyan servisler için özel bir belge gerekliliğinden bahsetti.

Erkan Dönmez açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

HOŞ OLMAYAN KARGAŞA

“Geçtiğimiz günlerde İnegöl’de bir fabrikanın Yenisehir’den gelen işçilerini taşıyan ( S )plakası olan bir esnafımız Bursa Büyükşehir Zabıta birimleri tarafından güzergah dışındasınız diye durdurulmak istenmiş, arabası bağlanacağını ve 40 ‘a yakın işçiyi fabrikaya götüremeyeceğini düşünen esnafımız dur emrine uymamış, belediye zabıta birimleri tarafından fabrikaya kadar takip edilmiş fabrikanın önünde hiç hoş olmayan kargaşaya sebep olunmuştur. Ayrıca bu konunun çözümü için, İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, ciddi bir gayret göstermektedir kendisine de bu hassasiyetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Burada şunu çok iyi anlıyoruz ki her bölgenin her ilçenin kendine has (S) plakası olsun ve orada ki esnaf sadece kendi bölgesinin servisçiliğini yapsın başka bölge ve ilçelere gidemesin diye esnaf korunsun isteniyor.”

GÜZERGÂH BELGESİ VERİLSİN

“Lakin şu çok iyi bilinmeli ki Bursa ve İnegöl ciddi bir işçi emekçi kenti. Şu anda İnegöl’ümüze Bursa, Yenişehir, İznik hatta  Domaniç’ten ciddi bir işçi akışı var işçileri taşıyacağımız yere fabrikayı taşıyamayacağımıza göre bu konunun ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekiyor Ayrıca Geçtiğimiz gün tüm ilçe oda Başkanlarının bir araya gelerek bu sorunun çözümü için toplu dilekçe verildiğini de ifade ediliyor . Bir öneri olarak Burada  (S) plakası olan esnafın hangi bölge ve ilçe için (S) plaka aldıysa o bölge ve ilçe içinde bulunan fabrika çalışanlarını taşıyabilmesi için bir güzergah belgesi verilmesini öneriyoruz. Ayrıca yeniden başka bir ilçe için (S) plaka alarak servisçi esnafımıza ciddi bir ek maliyet çıkarılmasına kesinlikle karşı çıkıyoruz.”

Editör: TE Bilişim