‘ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT´

Saadet Partisi İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Furkan Sütçü yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kapitalizm ve emperyalizmin sömürü aracı olarak gördüğü sözde günlerden biri ile yine bugün karşı karşıyayız. Televizyon reklamlarında, mağaza vitrinlerinde, sosyal medyada bir ‘Sevgililer (!) günü´ çılgınlığı almış başını gitmektedir. Saadet Partisi olarak bizler ‘Önce Ahlak ve Maneviyat´ ilkemiz gereği, Peygamber Efendimizin “Bir yanlış gördüğünüzde elinizle, gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltiniz. Buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğuz ediniz” emri gereğince bu basın açıklamasını sizlerle paylaşıyoruz. Bizler icraat makamında olmadığımız şu zamanda icraat makamındakilere ve tüm halkımıza bir kez daha Hakkı tavsiye ederek şu hususları belirtmek istiyoruz.”

“Sevgililer (!) günü diye adlandırılan bu rezillik, bir bozulmuş Hristiyan bayramıdır. Roma Katolik kilisesinin anlayışına bağlı Hristiyanlar için tahrif edilerek sonradan sözde kutsal bir gün ilan edilmiştir de diyebiliriz. Her yıl ülkemizde de yediden yetmişe fütursuzca kutlanan bugünün geçmişinde şu gerçekler yatmaktadır. Sevgiler (!) Günü´nün kökü M.Ö 200´lü yıllara dayanmakla, tarihi bilgilere göre Roma imparatoru 2. Claudius büyük bir ordu kurmak ister. İmparator askerlerin orduya katıldıktan sonra ailelerini düşünmemeleri ve savaşa daha iyi adapte olmaları açısından evlenmelerini yasaklar. Aynı dönemlerde imparatorun bu yasasına karşı çıkan ve gençleri buluşturan rahip Valentine genç aşıkların (!) dostu olur. Daha sonra imparator rahibi hapse attırır ve çeşitli nedenlerden dolayı imparator rahibi 14 Şubat günü öldürür. Bundan böyle sapkın rahip Valentine´yi anmak için gayrimeşru sevgililer tarafından her 14 Şubat günü kutlanır”

CAİZ OLMAYIP, KÜFRE DESTEK OLMAYI İFADE EDER

“Biz Elhamdülillah Müslüman bir milletiz ve ilk başta bu iş, İslami ölçülere göre ne kadar doğru diye kendimize sormalıyız. İslam akaidinde Müslümanların; İslam dışı diğer bayram ve özel günleri kutlaması, bunlara iştirak etmesi Allah´ın bize emrettiklerini yalanlayan, emir ve yasaklarına uymayan düşüncelerin fiiliyata dönüştürmelerine destek vermeleri caiz olmayıp, aynı zamanda küfre destek olmayı da ifade eder. Gayrimeşru ilişkilerin, zinanın desteklenildiği, bir papazın ölümünün anıldığı bir günü Müslüman bir insan olarak kutlamak hangi vicdana sığar diye kendimize sormalıyız.”

TUZAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR

“Sevgililer günü aynı zamanda israfın kol gezdiği, ihtiyaç karşılığı olmayan tüketimin hat safhaya ulaştığı bir gündür. Kapitalizmin tüketim çılgınlığına ilişkin birçok oyunu vardır, bunlardan bir tanesi ise bu tarz günlerle insanları meşgul edip, cebindeki paraya ortak olmaktır. Bu tür özel günler kapitalizmin insanları sömürmek için hayat yolu üzerine kurdukları tuzaktan başka bir şey değildir. “Hediye alacaksın, kapitalizmin cebine para akıtacaksın, yemeğe gideceksin, kapitalizme destek vereceksin” mesele budur.”

ALLAH CÜMLEMİZİ BİD´AT VE BATIL İNANÇLARA UYMAKTAN MUHAFAZA BUYURSUN

“Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlar bitmeyecek, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Müslümanlar olarak bizlerin aklı başında ve uyanık olması gerekmektedir. Amacımızı ve hedefimizi bu tarz oyunlarla saptırmak isteyenlere feraset sahibi bir insan olarak gereken cevabı vermemiz gerekmektedir. Müslüman kişilik ve karakter sahibi bir insan olmak mecburiyetindedir. Batıya özenmenin onları taklit etmenin hiçbir zaman fayda getirmeyeceğinin aksine zarar getireceğinin fakında olmalıdır.  Allah cümlemizi bid´at ve batıl inançlara uymaktan muhafaza buyursun inşallah” 

Editör: TE Bilişim