İnegöl İnsani Yardım

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı İlyas Sağlam dün, Çevre Kültür ve Eğitim Derneği (ÇEKÜD) Başkanı Selahattin Arslan, Mazlum-Der Başkanı Hamza Aktı, Ertuğrulgazi Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyesi Özcan Beki ve Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi Selim Aydemir ile birlikte Müftülüğü ziyaret ederek, Müftü Vekili İnegöl Vaizi Hasan Tanrıkulu’yu ziyaret ederek, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı 50 yaşın altındaki Müslümanlara yasaklaması ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Müslümanların, Mescid-i Aksa’yı korumak için kendi vücutlarını siper ettiklerini belirten İNİYAD Başkanı İlyas Sağlam,  “Mescid-i Aksa’ya girip geceyi orda geçirme kararı almışlar. Bir gece orada kalmışlar fakat İsrail askerleri Mescid-i Aksa’yı kuşatıp insanları zorla dışarı çıkarmışlar. Konu ibadetin, ezanın, engellenmesi. Amaçları Mescid-i Aksa’nın yıkımı olunca 12 dernek ile bir araya geldik. Görüşmelerin sonucunda sizi bu konu ile alakalı bilgilendirmek amaçlı ziyarete geldik. Mescid-i Aksa’daki Müslümanlar neyi hissediyorsa bizde o duyguları hissediyoruz. Onlar korku içerisinde endişeli bekleyişte, biz de öyleyiz. Ne yapılabilir noktasında özellikle Diyanet İşleri Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın bu konudan haberdar edilip teyakkuza geçmesi, devletler arası ilişkiler yolu ile yapılan zulmü engellemek gerekiyor. Bir facia olduktan sonra bir şeyler yapılması bir anlam ifade etmiyor. Mescid-i Aksa’ya verilecek olan zarar, dünya savaşının başlamasına sebep olabilir. Çünkü Müslümanlar için  Mescid-i Aksa’nın değeri çok büyüktür” dedi.

Sağlam, Müftü vekili Hasan Tanrıkulu’ndan, Cuma namazlarında Müslümanlar  için dua edilmesini istedi.

“Biz Müslümanlar olarak gönül birliği etmiş insanlarız” diyerek konuşmasına başlayan Müftü Vekili İnegöl Vaizi Hasan Tanrıkulu ise,  Müslümanın barış adamı, İslam’ın ise barışın sembolü olan bir din olduğunu söyledi.

3 dinde kutsal olan Mescid-i Aksa’da Müslümanların zulümlere maruz kalmalarını, bu çağa yakışmayan hareket olarak değerlendirdiklerini ifade eden Hasan Tanrıkulu,  “Bu zulüm o bölgenin hayrına olmayacaktır.  Dünya barışına da herhangi bir katkısı olmayacaktır. Şiddet şiddeti doğurur. İslam ve Müslüman şiddetten her zaman kaçınmıştır. Biz her zaman sevginin ve barışın yanındayız ama Müslümanların din, dil, ırk gözetmeden her zaman mazlumun yanında yer almıştır. Bu konudaki taliplerimizi en uygun dil ile makamlarla görüşmek ve bu arada kamu vicdanı oluşturmak noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağımıza da emin olunuz. Maddesel ve manen olan davranışlarla elimizden geleni yapacağız. Dua konusunda, biz her zaman mazlumlara yönelik dua eden bir toplumuz. Allah Müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim