İnegöl Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında merkez bina ve tüm ek hizmet binalarında ofislerde “Sıfır Atık Toplama Noktaları” oluşturuyor.
Sıfır Atık Projesine ilk günden bu yana ciddi bir eğilim göstererek bu alanda önemli çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi, bünyesinde Sıfır Atık Ofisi oluşturarak bu girişimleri titizlikle sürdürüyor. Son olarak belediyeye ait binalarda tüm ofislerde “Sıfır Atık Toplama Noktaları” oluşturulması için çalışmalara başlandı.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, Sıfır Atık Projesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı bir proje olduğunu hatırlatarak; “İsrafın önlenmesi, doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, oluşan atığın azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılması noktasında mevcut sistemi daha düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir temele oturtmak amacıyla hayata geçirilen bir projedir Sıfır Atık Projesi. Çevre bilinci oluşturmak, sorumluluğu artırmak, çevreyi daha iyi değerlendirmek ve kullanmak, geri dönüştürmek amacıyla öncelikle belediyemizin merkez ve ek hizmet binalarının tüm katlarında projenin hayata geçirilmesi amacıyla ‘Sıfır Atık Toplama Noktaları’ belirlenerek, atık kutularının yerleşimi başladı. İç mekanlarda mavi geri dönüşüm kutuları (Kağıt, Plastik, Cam, Metal) ve gri geri dönüşüm kutuları (Geri dönüşmeyen atıklar) konuşlandırılmaya başlandı” dedi.

Editör: TE Bilişim