Osmaniye mahallesi Metehan sokak üzerindeki 2 katlı ahşap metruk binada çıkan yangın, sokak sakinlerini korkuttu. Metehan sokakta oturan vatandaşlar, metruk haldeki evin uyuşturucu maddesi bağımlıları tarafından kullanıldığını belirterek,  defalarca şikayet etmelerine rağmen, yetkililerin bir çözüm bulamamasından dolayı tepki gösterdiler.

Edinilen bilgiye göre, dün saat 15.30 sıralarında Osmaniye mahallesi Metehan sokak üzerinde bulunan 2 katlı ahşap metruk binada, sönmemiş olarak atılan sigara izmaritinden dolayı yangın çıktı. Dumanı fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine, kısa sürede olay yerine gelen İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekiplerin müdahalesiyle, yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevrede gerekli güvenlik önlemlerini alarak, meraklı vatandaşların binaya yaklaşmasını engellediler.

İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülen yangının, metruk binaya giren kişi ya da kişiler tarafından atılan sönmemiş sigara izmaritinden dolayı çıktığı belirtildi.

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ

Yangının çıktığı ahşap evle ilgili belediyeye defalarca şikayette bulunduklarını ifade eden sokak sakini İsmail Durmuş, “Burada bizler rahat uyuyamıyoruz. Belediyeye imza toplayıp verdik. Ne gelen var ne giden, hiç ilgilenen yok. Bu binanın çatısındaki kiremitler sokağa düşüyor. Çocuklarımızın veya bizim kafasmıza düşüp öldürecek. Zabıtaya gidip kendim izah ettim, bakacağız, bina korumada dediler” şeklinde konuştu.

Sokak sakini Gülten Kutluay ise, “Bu binadan dolayı çok rahatsızız. Binaya giren çıkan belli değil. Bir çare bulunmasını istiyoruz. Her gün şikayet etmekten de usandık. İnsan olarak rahatsızım. Bu binanın bahçesinden benim evime de girebilirler. Bu nedenden dolayı da rahatsızım. Madde bağımlıları binaya giriyor. Emniyete haber veriyoruz. Alıp götürüyorlar ama sonuç yok” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim