-Mobilya Sanayi Tamam-

-Artık Bu Görüntüler Yaşanmayacak-

Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümünde 2 yıl önce başlayan altyapı çalışmalarında sona gelindi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, asfalt çalışmaları da 3-4 gün içinde son bulacak. Mobilya sanayisinin ardından 2019 yılı son çeyreğinde İnegöl’ün merkezinde başlaması planlanan altyapı çalışmalarının ise, 5 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

YAĞMUR SUYU HATTI VE KANALİZASYON SİSTEMİ DÖRT DÖRTLÜK OLDU

Yapılan altyapı çalışmaları hakkında bir değerlendirme yapan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı (KSSYK) Başkanı Tandoğan Taner, her yağmur yağdığında sanayi de görmeye alışılan göl manzaralarının artık son bulacağını belirterek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve ekibine teşekkür etti. Taner, “Biz altyapı konusunda büyük sorunlar yaşadık. Zaman zaman siteyi su bastı. Ve esnafımız mağdur oldular. Bursa Büyükşehir Belediyesi bu şikayetleri göz önüne alarak bir çalışma başlattı. Gerçekten çok büyük bir proje. Altyapı çalışmalarına da buradan başladıkları için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyoruz. Çünkü esnafımızı, su baskınlarından ve büyük dertlerden kurtardılar. Netice itibariyle altyapı çalışmaları tamamen bitti. Yağmur suyu hattı ve kanalizasyon sistemi dört dörtlük oldu. Çok uzun yıllar sıkıntı yaşatmayacak şekilde bir altyapı yapıldı. Ve anayollarda asfaltlamalar bitirildi. Tabi ara sokaklarda gecikmelerden dolayı bazı sıkıntılar yaşansa da, şuan da gördüğümüz kadarıyla asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki kış artık yağışlarda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımızı öngörüyoruz. Yalnız şöyle bir şey olabilir, esnafımızı da bu konuda sürekli uyarıyoruz ve şöyle söylüyoruz; sokaklarda, işyerlerinin önündeki rögarların üstündeki çöpleri zaman zaman toplayın. Toplanmadığı zaman su onları ızgaraların üzerine biriktiriyor ve tıkıyor. Bu sefer yağmur yağdığında su birikmeye başlıyor. Esnaflarımızı bu konuda uyarıyoruz. İnşallah onlarda bu konuda biraz duyarlı olacaklar” şeklinde konuştu.

BİR TEBRİKTE TABAN’DAN

Ağaç İşleri Sanayisinde bazı sokaklarda asfalt çalışmasının gecikmesi nedeniyle esnafların kendilerinden bu konuda yardım talebinde bulunduğunu ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Konuyu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’la görüştüm. Kendisi sağ olsun hemen devreye girdi. Ve son kalan sokaklarında asfaltlama çalışmaları başladı. Şehir merkeziyle ilgili de yakın zamanda çalışmalar başlayacak. 5 yıl içerisinde de altyapı çalışmalarının tamamlanmasını umuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim