Makam ve Polis araçl

Makam ve Polis araçlarındaki flaşör ve siren sistemi takılı olan bir özel otomobille gezdikleri ihbarı üzerine, söz konusu aracı İnegöl Şehir Terminali mevkiinde durdurarak arama yapan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araçta bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirdiler. Flaşör ve siren sisteminin ne amaçla araca takıldığı konusunda ise, yakalan şahısların ifadesi alınıyor. 
Edinilen bilgiye göre, makam ve polis araçlarında kullanılan flaşör ve siren sisteminin takılı olduğu plakalı araç, ihbar üzerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Şehir Terminali mevkiinde durduruldu. Mahkemeden arama kararı çıkarılmasının ardından, emniyet ekipleri tarafından otomobilin içerisinde geniş çaplı arama yapıldı. Yapılan aramada koltuk arasına saklanmış 1 adet 7.65 milimetre çapında ruhsatsız tabanca  ile bu tabancaya ait mühimmat ele geçirildi. Otomobilde yapılan incelemeler sonucunda, makam ve polis otomobillerinde bulunan flaşör ve siren sisteminin takılı olduğu tespit edilirken, otomobilin içi görülmesin diye camlara çekilen aynalı filmler ise trafik ekipleri tarafından söküldü.
Otomobil, kapsamlı arama yapılabilmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilirken, gözaltına alınan A.S. isimli bayan ile M.A, C.A. ve  T.S. isimli şahıslar, sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Otomobilin içerisinde ele geçirilen ruhsatsız tabanca ise, herhangi bir olaya karışıp karışmadığının anlaşılması için kriminal laboratuara gönderildi.

 

Editör: TE Bilişim